Китай твърдо се противопоставя на злоупотребата с инструменти за контрол

...
Китай твърдо се противопоставя на злоупотребата с инструменти за контрол
Коментари Харесай

Китай твърдо се противопоставя на инструментите на САЩ за контрол на износа

Китай твърдо се опълчва на злоупотребата с принадлежности за надзор на износа , сподели представител на външното министерство в петък, откакто Съединени американски щати добави 37 китайски компании към лист с търговски ограничавания заради опасения за националната сигурност, предава " Ройтерс ".

Някои от организациите бяха добавени към листата за произвеждане на дронове , които да бъдат употребявани от китайската войска, а други за доставка на следени продукти до Русия.

Китай и Русия имат право да реализират обикновено икономическо и комерсиално съдействие и това съдействие не би трябвало да бъде нарушавано, сподели представителят Лин Джиен на постоянна конференция.

Той сподели, че Съединените щати не престават да политизират икономическите и търговски въпроси и в допълнение да усилват митата, злоупотребявайки с по този начин наречения развой на обзор на цените 301. 

" Призоваваме американската страна дейно да съблюдава разпоредбите на Световната комерсиална организация и да анулира всички вътрешни мита за Китай.  Китай ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да отбрани своите права и ползи ", сподели Лин.
 Съединени американски щати готви нови мита за електрическите транспортни средства от Китай
Съединени американски щати готви нови мита за електрическите транспортни средства от Китай

Мерките могат да провокират ответни дейности от страна на Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР