Яжте по-рано преди лягане и заключвайте кухнята нощемРеакциите на тялото

...
Яжте по-рано преди лягане и заключвайте кухнята нощемРеакциите на тялото
Коментари Харесай

Води ли яденето преди лягане до напълняване?

Яжте по-рано преди лягане и заключвайте кухнята нощем
Реакциите на тялото по отношение на калориите е друга заран и вечер

Храненето през нощта, или единствено няколко часа преди лягане, способства за метаболитни промени, които ускоряват възприятието на апетит и могат да покачат риска от дълготрайно наддаване на тегло.

Множество предходни проучвания откриват, че храненето късно вечер е обвързвано с наддаване на тегло или затлъстяване, само че множеството изследвания са наблюдателни и не изясняват добре за какво късното хранене може да е обвързвано с качването на килограми. Скорошно изследване, оповестено в Cell Metabolism, се пробва да отговори на въпроса.

Едно от най-значимите открития на екипа е, че „ калориите са си калории, само че реакцията на тялото към тези калории е друга заран по отношение на вечер “, споделя Франк А. Дж. Л. Шеер, водещ създател и невролог в Харвардското здравно учебно заведение.
Това изобретение съответствува с предходни проучвания, показващи, че гликемичният показател на дадена храна (или методът, по който храненето въздейства върху кръвната захар) варира според от времето на деня, когато се употребява. Предизвикателството пред хората да се хранят в най-здравословните часове е в това, че доста от тях „ нямат постоянен график или графикът им е отвън техния надзор “. Установява се, че храненето в границите на четири часа преди лягане визира два хормона, свързани с глада. В дните, когато участниците се хранят по-близо до времето за сън, те изгарят по-малко калории и демонстрират молекулярни промени в мастната тъкан, което допуска, че тялото им преобразува калориите в складирани мазнини по-лесно.

„ В един съвършен свят бихме споделили да стартираме да ядем по-рано денем и да приключим с храненето по-рано денем, само че действително множеството от нас няма да могат да се придържат към подобен график заради разнообразни аргументи, доста от които обществени, защото ние сме обществени същества “ споделя Кели С. Алисън, шеф на Центъра за тегло и хранителни разстройства в Медицинския факултет „ Перелман “ към Университета на Пенсилвания. „ Така че мисля, че най-хубавият клиничен съвет, който можем да дадем, въз основа на доказателствата, които имаме до момента, е да кажем: „ Яжте вечерята си допустимо най-рано и по-късно се пробвайте да заключите кухнята си. “

(Със съкращения, от nationalgeographic.bg)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР