Яж, моли се и обичай се превърна в един от

...
Яж, моли се и обичай се превърна в един от
Коментари Харесай

Изненадващите нападки срещу авторката на Яж, моли се и обичай

" Яж, моли се и бит " се трансформира в един от най-популярните романи в последните две десетилетия, а за триумфа му способства и едноименният филм с присъединяване на Джулия Робъртс. Всичко това пък трансформира авторката му в литературна звезда.

Сега обаче Елизабет Гилбърт е пред алтернатива - към момента непубликувана нейна книга беше гневно нападната и получи ревюта от една звезда в уеб страницата за ревюта на книга Goodreads. Каква е повода за всичко това?

Романът The Snow Forest беше очакван да излезе през 2024 година, само че Гилбърт разгласи, че стопира работа по него. Решението й е провокирано от ядосаните мнения във връзка сюжета му - действието се развива в Сибир през XIX век и, съгласно критиците, идеализира съветската душа.

Много от написалите коментар за The Snow Forest считат, че не е редно по време, когато Русия води война в Украйна, да се обръща внимание на каквото и да било, обвързвано с държавата-агресор.

" Прочетох какво сте написали и го почитам. Явно не е времето в този момент тази книга да бъде оповестена ", разяснява Гилбърт в Instagram. Новината, че тя няма да разгласява The Snow Forest идва тъкмо седмица, откакто писателката заяви на почитателите си за книгата, пишат Guardian.

И задават въпроса дали не е по-разумно Елизабет Гилбърт - задоволително почитан и одобрен актуален създател, просто да аргументира решението да разгласява нов разказ навръх такава тема тъкмо в този миг. Защото главният сюжет в The Snow Forest е за семейство, избягало от аления гнет в Съюз на съветските социалистически републики надалеч в тайгата на Сибир.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР