Ядреното разоръжаване на Корейския полуостров е станало възможно на първо

...
Ядреното разоръжаване на Корейския полуостров е станало възможно на първо
Коментари Харесай

ООН: Северна Корея започна ядрено разоръжаване

Ядреното разоръжаване на Корейския полуостров е станало допустимо преди всичко с помощта на единството на Съвета за сигурност по въпроса, а освен поради напъните на обособени страни, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на конференция в Стокхолм, съобщи ТАСС.

Това, че Съветът за сигурност съумя да одобри редица доста мощни и действени наказания, оказа мощно влияние и в избрана степен принуди КНДР да разбере, че би трябвало да стартира разговор с интернационалната общественост, изключително с Южна Корея и Съединени американски щати, съобщи генералният секретар.

Гутериш дойде в Стокхолм след неофициалната среща на Съвета за сигурност в Бакокра, Южна Швеция, която разиска миротворческите интервенции на Организация на обединените нации и обстановката в Сирия.

По думите на генералния секретар всички членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са били единомислещи, че за Сирия съществува единствено "политическо решение в границите на развой под управлението на Организация на обединените нации " и че би трябвало да се направи доста повече за решаването на филантропичната обстановка. Основен препъникамък обаче е било основаването на механизъм за следствие на химическите офанзиви в Сирия.



Гутериш изрази вяра, че Съветът за сигурност ще успе да се споразумее за основаването на подобен механизъм.

"Вярвам, че макар многото аспекти, по които страните имат разнообразни мнения, има и доста учредения да се допуска, съдейки по опита на предишното, че е допустимо да се откри решение. Искрено се надявам, че това ще стане и че страните ще положат старания в тази тенденция ", означи той.

"Досега нямаше никаква опция да реализираме единодушие по механизма за изтъкване на отговорността. След доста откровени полемики се договорихме да стартираме съвещания, с цел да забележим може ли преодолеем различията ", разясни Гутериш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР