Ядките, считани от мнозина за суперхрана, имат наистина впечатляващ хранителен

...
Ядките, считани от мнозина за суперхрана, имат наистина впечатляващ хранителен
Коментари Харесай

Колко точно ядки е полезно да ядем на ден

Ядките, считани от мнозина за суперхрана, имат в действителност впечатляващ хранителен състав. Те са богати на протеини и мазнини (включително на омега 3- мастни киселини) и в състава им влизат скъпите за здравето манган, мед, магнезий, цинк, селен, витамин Е, както и още доста други потребни субстанции.

Независимо дали обичате да си похапвате орехи, кашу, шамфъстък, кедрови ядки или даже жълъди, е значимо да внимавате с количеството им. В случая не важи приказката на Мечо Пух Колкото повече, толкоз повече!

Според Наталия Денисова, която е претендент на медицинските науки и по настояще е на работа в московския Федерален проучвателен център за хранене и биотехнологии, ядките в действителност са доста потребни, само че когато консумирате от тях не повече от 50 грама дневно.

Тя твърди, че 100 грама ядки се равняват на признати 600 килокалории и могат да доведат до неприятни реакции на стомашно-чревния тракт, заради което най-хубавото мерило за ежедневна консумация на ядки е от 30 до 50 грама. Консумацията на над 60 грама ядки елементарно би могло освен да докара до качване на килограми, само че и да предизвика проблеми със стомаха и червата.

Рускинята счита, че с цел да извлечем здравословните изгоди от потреблението на ядки, е изцяло задоволително да хапваме по 3 цели ореха и не повече от 12 лешника или бадеми.

 Колко тъкмо ядки е потребно да ядем дневно

Всъщност, в случай че се замислим по-задълбочено, незабавно ще създадем прилика и с фамозната житна диета на Петър Дънов за физическо и духовно извисяване. Ще оставим настрани към този момент детайлностите към осъществяването ѝ, само че даже и в нея, е разрешена потреблението на най-вече 9 ореха дневно.

И още веднъж съгласно Петър Дънов най-хубавият ден от седмицата за консумация на ядки е събота или както споделя той:Виолетовата събота, денят на Сатурн, е времето на ядките – орехи, бадеми, лешници…

Независимо в кой ден от седмицата сте решили да похапвате ядки, откакто уточнихме, че би трябвало да внимавате с количеството им, е неоспорим и фактът, че те понижават сърдечно-съдовите болести и са изключително потребни за хора на над 50-60 годишна възраст. А най-големият отличник измежду всички ядки във връзка с наличието си на омега-3 мастни киселини е орехът.

В умозаключение ще прибавим, че в случай че ограничавате количеството на употребяваните ядки, те в действителност са приети за суперхрана от експертите по здравословно хранене. Но единствено когато става въпрос за сурови ядки, употребявани без никакви добавени подправки към тях. Онези, които са изпечени, изпържени, опушени или пък глазирани, към този момент спадат към друга категория храна, която напълно не е толкоз здравословна!

За повече усет вижте нашите предписания за орехова торта и барчета с ядки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР