Ядките са най-ценният от всички деликатеси. Те са с високо

...
Ядките са най-ценният от всички деликатеси. Те са с високо
Коментари Харесай

Кои ядки са най-здравословни?

Ядките са най-ценният от всички деликатеси. Те са с високо наличие на мазнини и калории, само че са насърчаващи здравето ненаситени мастни киселини, които понижават риска от сърдечни болести. Ядките имат доста изгоди за здравето. Високото наличие на витамини от група В и витамин Е има позитивен резултат върху мозъка и положението на кожата. Поради огромното количество протеини, те са доста значим детайл в диетата на вегетарианците. Разберете кои ядки са най-здравословни.

Бадеми

Бадемовите семена са най-благородните от ядките и по тази причина им се дава купата „ цар на ядките “. Те се продават цели, под формата на люспи или пръчици, а също и смлени. Понякога можете да си купите и бадеми в черупки. 

Бадемите се състоят от повече от 20% протеин (само фъстъците имат повече протеини измежду ядките). Те са богат източник на магнезий, който защищава от стрес (270 мг / 100 г, т.е. 80% от дневните потребности за този елемент) и фосфор. Струва си да посегнете и към тях заради най-високото наличие на витамин В2 и витамин Е измежду ядките - нужни за вярното действие на кожата, увеличение на желанието за секс и закъснение на процеса на стареене. Мазнините в бадемите съдържат доста мононенаситени мастни киселини, които имат свойства, понижаващи равнищата на холестерола в кръвта. 

Кашу 

Тоест, плодът на дърво известно като „ бавачка “, което идва от Бразилия. Това дърво има необикновени плодове - те наподобяват на ябълки, от които висят бъбрековидни ядки. Вътрешният пласт на черупката съдържа масло със мощни изгарящи свойства, заради което кашуто се изпича преди премахване на черупката. Тяхната мека, леко сладка и леко бадемова плът се смята за най-фината от всички ядки. Кашуто съдържа доста протеини (18%), магнезий, фосфор, цинк и желязо (по наличие на тези детайли те изпреварват всички ядки). 

Орех

Те се състоят от 15% протеин с висока стойност, заради което сходно на бадемите и кашуто, те са значим съставен елемент на вегетарианската диета. Те се отличават с рекордно наличие на полиненаситени мастни киселини - единствено 3 ореха покриват дневните потребности от омега -3 мастни киселини! Те също са богат източник на витамин В6. Поради високото наличие на фолиева киселина, орехите се предлагат на бременни дами. Калорично наличие на орехи: 645 кцал / 100 година

Лешник

Лешниците също съдържат доста ненаситени мастни киселини, множеството от които мононенаситени. Доказано е, че мононенаситените мастни киселини намаляват равнището на " неприятния " холестерол и усилват HDL фракцията - заради това потреблението на лешници и маслото извлечено от тях, се предлага за попречване на атеросклероза. Тези ядки също са богати на витамин Е (15 мг / 100 г - 100% от дневните нужди) и фолиева киселина, нужна за вярното развиване на плода.

Шам-фъстъци

Те съдържат доста протеини (20%), извънредно богати са на бета -каротин (250 мкг), калий (1000 мг на 100 г - 1/3 от дневните нужди), витамин В6 (75 г шам фъстък са задоволителни за дават отговор на дневните потребности за този витамин) и витамин В1. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР