Ядките са известни със своите лечебни свойства и възстановителен ефект,

...
Ядките са известни със своите лечебни свойства и възстановителен ефект,
Коментари Харесай

Кашу, бадеми, орехи, лешници, шам фъстък - ползи и вреди за организма

Ядките са известни със своите лечебни свойства и оздравителен резултат, който оказват върху целия човешки организъм. Но това не е универсално състояние.

Ползи и вреди

Ядките са повсеместен артикул. Използват се като хранителна добавка по целия свят. Те могат да се срещнат във всевъзможни печива, както и в топли ястия. Освен това, ядките могат да заменят настрана хранене - те могат да бъдат междинна закуска в очакване на обяд или ободряване по време на следобедна закуска.

Ядките обаче могат да бъдат и нездравословни за организма:

• преди всичко, това е висококалоричен артикул, ядките би трябвало да се употребяват умерено (няколко ядки на ден);

• бъдете деликатни, когато добавяте нови храни към менюто, защото ядките могат да провокират алергична реакция;

• ядките са нежелателни за хора, страдащи от храносмилателни проблеми: продуктът е мъчно смилаем в организма.

Каква е изгодата от този апетитен артикул? Ядките имат богато наличие освен на протеини, здравословни мазнини, витамини и минерали, само че и на аминокиселини, нужни за поддържане на мозъка и имунната система.

Свойства на разнообразни типове

Орехи
 Тези ядки оказват помощ да се избавите от мазнините в корема Тези ядки оказват помощ да се избавите от мазнините в корема
Мазнините в региона на корема са проблем освен на дамите. Но постоянно даже диетата и постоянният спорт не оказват помощ да се оправим с проблем...

Този тип ядки подтиква мозъка, усъвършенства паметта, оказва помощ в битката с депресията и оправянето с невротичните положения. Орехът извършва толкоз доста потребни функционалности поради наличието на минерални съединения: магнезий, калий, кобалт, желязо, йод. В допълнение, продуктът е потребен при хипертония и цялата гама от сърдечно-съдови болести.

Лешник

Съдържанието на протеини и аминокиселини в тази ядка е високо, заради което във връзка с протеиновата стойност лешниците се съпоставят с месото. Лешниците се състоят от мазнини, състоящи се от ненаситени киселини, нужни за организма.

Продуктът е потребен с това, че се бори с раковите кафези и свободните радикали. Лешниците се употребяват като лекарство против разширени вени.

Бадем
 Консумирайте ТЕЗИ храни, с цел да се радвате на здрава и красива кожа Консумирайте ТЕЗИ храни, с цел да се радвате на здрава и красива кожа
Ние сме това, което ядем. И това не са празни думи, а същинската истина. Всеки може да се убеди в тяхната меродавност - коригирайте ди...

От антични времена бадемите се употребяват за лекуване на заболявания на червата и пикочно -половата система. Прави усещане, че даже и през днешния ден проучванията удостоверяват тези лечебни свойства. Плодовете на тази ядка в действителност форсират болести на стомашно-чревния тракт, възстановяват изпражненията и имат слабително деяние.

Кашу

Кашуто е доста потребно при болести на дихателната система, при грипни положения, астма, бромхити. Кашуто има антибактериален и противовъзпалителен резултат, работи благотворно върху върху кръвоносната система на тялото.

Шам-фъстък

Шам фъстъкът е подобаващ за хора на диета, изключително срещу стареене. Ядката съдържа антиоксиданти, витамини Е и В група, каротеноиди. Последното вещество спомага за запазването на зрението и укрепва зъбите и костите.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР