Яденето на бързите закуски е по-опасно за организма ни дори

...
Яденето на бързите закуски е по-опасно за организма ни дори
Коментари Харесай

Учени: Бързите закуски са по-опасни от диабета!

Яденето на бързите закуски е по-опасно за организма ни даже и от диабета, демонстрират нови проучвания. Тази по този начин нездравословна храна нанася пагубни опустошения на бъбреците. Експерти сравнили въздействието на богата на мазнини храна върху значимите органи с това на диабет вид 2. Резултатите посочили, че всеки ден постепенно се самоубиваме, притичвайки в обедната отмора до близка лавка, с цел да хапнем някоя бърза закуска.

До стряскащите резултати учените достигнали след серия от опити с лабораторни плъхове. Те сложили гризачите на петседмична диета, като в този интервал ги хранели единствено с шоколад, бонбони и храни с високо наличие на наситени мазнини.

След това учените анализирали измененията в организма на животните, като особено внимание обърнали на равнищата на кръвната захар и натрупалата се глюкоза в бъбреците. Високите глюкозни натрупвания са съществена причина за поява на диабет. Те обаче също по този начин водят до увреждане на редица значими органи даже и без появяването на рисковата болест.

Анализът на данните посочил съществено нарушение в глюкозните транспортери и регулаторни протеини (служещи за абсорбация на захарите в организма) при гризачите. Експертите имат вяра, че същите резултати могат да се видят и при хората, в случай че те се решат да се слагат на сходен вреден хранителен режим.

 Фаст фууд

Диабет вид 2 се появява, когато тялото не може да създава задоволително инсулин или не реагира на него вярно. Когато това се случи, равнищата на кръвната захар се усилват, което мощно поврежда бъбреците. С новите данни обаче излиза наяве, че същият резултат може да се получи за по този начин значимите органи, без да сме заболели от диабет, а просто в случай че прекаляваме с богатите на нездравословни мазнини и захари бързи закуски.

Съвременният човек употребява от ден на ден модифицирани храни, бързи закуски, които са богати на мазнини. Вече е ясно потвърдено, че несъразмерният им банкет води до нарастване на затлъстяването измежду популацията и диабет. Нашето проучване демонстрира обаче, че до момента в който за захарната болест провинен може да е и генетиката, то честата консумация на бързи закуски ще ви навреди по същия метод, без да се разболеете от нея, като виновността за това ще е единствено ваша, споделя водещият на изследването доктор Харви Чингер от биомедицинския университет Англиа-Ръскин в Бристол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР