Ябълковият оцет е полезен при първите признаци на възпаление и

...
Ябълковият оцет е полезен при първите признаци на възпаление и
Коментари Харесай

От хълцане до отслабване! 7 ползи от ябълковия оцет

Ябълковият оцет е потребен при първите признаци на инфектиране и възпалено гърло. Този артикул има антимикробно деяние, по тази причина бързо убива патогенните организми, които засягат лигавиците. Те просто не могат да оцелеят в кисела среда. Ето за какво, с своевременен банкет, оцетната киселина може да помогне за попречване на развиването на заболяването. За да се отървете от неприятните признаци, оцетът би трябвало да се разреди с вода. В противоположен случай можете да увредите сензитивната и възпалена лигавица на гърлото. Смесете оцет и топла вода в равни пропорции (приблизително 1/4 чаша). Сместа би трябвало да се пие всеки час, до момента в който болката и възпалението не преминат.

Редовният секс ще сътвори тези 5 чудеса с организма ви

Ябълковият оцет намалява холестерола

Учените към момента не са провели пълноценно изследване, което може да потвърди стопроцентова изгода от ябълков оцет за болести на сърцето и кръвоносните съдове. Но те опитали с лабораторни плъхове. Оказа се, че ябълковият оцет понижава равнището на неприятния холестерол при гризачите, в случай че постоянно употребяват малко количество ябълков оцет в храната си. Проучване на учени от Харвард частично потвърдило ползата му. Жените ядат салати всеки ден, цялостни с ябълков оцет. В резултат на това е по-малко евентуално да имат сърдечно-съдови болести.

При болести на стомашно-чревния тракт

Някои хора се усещат неловко след тежка храна. Пържени или по-мазни храни могат да причинят тежест или отичане на корема. За да избегнете тези неприятни признаци, можете да пиете ябълков оцет преди хранене. Но първо би трябвало да се смеси в равни пропорции с топла вода и мед. Препоръчително е да се вземат всички съставки за 1 чаена лъжичка. Пиенето на сместа би трябвало да бъде към половин час преди хранене. Това ще помогне на стомаха да усвои даже тежките ястия по-бързо и елементарно. В резултат на това няма да усетите появяването на такива неприятни признаци като отичане, тежест, оригване или киселини.

намаляване

Много диетолози предлагат хората, които желаят да изгубят тежестта си по-бързо, да включват ябълковия оцет в диетата си. Първо, постоянната му консумация подтиска апетита. Поради това ще ядете по-малко, и по рядко ще бъдете изкушени да ядете нещо сладко или мазнино. Оцетната киселина има позитивен резултат върху метаболизма, ускорявайки го. Също по този начин предизвиква отстраняването на течности от тялото, предотвратявайки подуването. В допълнение, ябълковият оцет въздейства върху усвояването на нишестето. Поради това по-малко калории влизат в кръвния поток, което значи, че човек ще му бъде по-лесено да отслабне. 

Ябълков оцет срещу пърхот

Ябълковият оцет се употребява и в козметологията, защото има позитивен резултат върху положението на кожата, ноктите и косата. Например, можете да го употребявате като дейно средство срещу пърхот. Оцетната киселина способства за нормализирането на равнището на рН, което затруднява възпроизвеждането на микроби и бактерии. Той също по този начин овлажнява кожата, тъй че тя става по-малко люспеста. За да приготвите маска против пърхот, смесете една четвърт чаша топла вода и същото количество оцет. Нанесете тази примес върху скалпа. Най-добре е да се употребява като спрей. След това изчакайте към 1 час и изплакнете косата деликатно, с цел да се отървете от неприятната миризма на оцет.

Акне и Оцет

Ябълковият оцет също може да се употребява, когато акнето се появи на лицето. Успокоява тонуса на лицето, придавайки на кожата здрав тип. Оцетът има антибактериално и противовъзпалително деяние. Той оказва помощ за понижаване на броя на пъпките. Ябълчната и млечната киселини, които са включени в състава му, омекотяват кожата и оказват помощ за отстраняването на мъртвите частици, тъй че акнето изсъхва и се лекува по-бързо.

zdrave.to

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР