Xiaomi влиза в класацията на Fortune Global 500 за трета

...
Xiaomi влиза в класацията на Fortune Global 500 за трета
Коментари Харесай

Xiaomi се изкачва до 338-о място във Fortune Global 500

Xiaomi влиза в класацията на Fortune Global 500 за трета поредна година, като се изкачва до 338-о място през 2021 година, като отбелязва забележителен растеж с 84 места нагоре спрямо 2020 година, когато се класира  на 422-ро място. Тази позиция я трансформира в най-бързо разрастващата се компания в категорията Интернет и търговия на дребно в тазгодишната влиятелна ранглиста на Fortune Global 500.

  “В съпоставяне с предходните ни достижения, аз съм по-фокусиран към нашия евентуален напредък. Xiaomi е към момента доста млада, само че амбициозна компания и мощно стимулирана. Искам откровено да благодаря на всички наши Xiaomi почитатели по целия свят, защото тяхната непоколебима поддръжка оказва помощ на Xiaomi да бъде толкоз жива и енергична компания. Мисля, че марката има още доста какво да покаже и че хората ще видят още по-силна и мощна организация в бъдеще. Също по този начин имам вяра, че следващата година ще реализираме още по-забележителен триумф в класацията на Fortune Global 500 “, показа Лей Джун, създател, ръководител и основен изпълнителен шеф на Xiaomi.
Според финансовите доклади на Xiaomi, общите доходи на компанията възлизат на 245.9 милиарда китайски юана (RMB) през 2020 година, което слага Xiaomi на 338-о място в листата на Fortune Global 500 за 2021 г
През 2021 година Xiaomi продължава своя бърз напредък, показващ избухлив растеж във връзка с приходите и чиста облага, която надалеч надвишава пазарните упования. През първото тримесечие на 2021 година общите доходи на Xiaomi за интервала възлизат на 76,9 милиарда китайски юана, което е нарастване с 54,7% на годишна база. Коригираната чиста облага за интервала е изчислена на 6,1 милиарда юана, което е нарастване от 163,8 % по отношение на миналата година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР