Метри след финала обаче нидерландецът спря край трасето и бе

...
Метри след финала обаче нидерландецът спря край трасето и бе
Коментари Харесай

Ричърд Вершоор бе дисквалифициран от първото място в Австрия

Метри след финала обаче нидерландецът спря край трасето и бе докаран до бокса от медицинския автомобил. Естествено веднага се появиха съмнения, че горивото в колата на пилота на Трейдънт е свършило, което се оказа и действителността.
 Вершоор пое голям риск и завоюва непредвидимото съревнование в Австрия Вершоор пое голям риск и завоюва непредвидимото съревнование в Австрия
При техническите проверки след края комисарите не успяха да извлекат нужните 800 грама гориво от резервоара на Вершоор, които са задължителни по правилник. Поради тази причина нидерландецът бе дисквалифициран от надпреварата и загуби своята втора победа за сезона.

След изключването на Вершоор първото място се наследява от Логан Сарджънт, който финишира четвърти, но заради наказания на тримата пилоти пред него печели своята втора поредна победа в основно състезание. Освен Вершоор още Джехан Дарувала и Роберто Мери бяха санкционирани от стюардите днес.

Мери получи наказание от 5 секунди, тъй като твърде много пъти излезе извън ограниченията на пистата в рамките на днешния старта. Дарувала пък бе наказан с минаване през бокса след финала, което се равнява на санкция от 20 секунди, защото механиците на Према са опитали да подсушат неговата стартова позиция пред началото на състезанието.

След тези наказания Сарджънт печели пред Енцо Фитипалди и Мери, който първоначално бе класиран пети, но заради санкциите на Вершоор и Дарувала се качва на подиума. След наказанието си Дарувала се класира на 12-та позиция.

С победата си днес Сарджънт се изкачва на второто място в генералното класиране, като неговият пасив спрямо лидера Фелипе Другович е 39 пункта. Бразилеца не взе точки днес, тъй като финишира 13-ти и след всички санкции се класира 11-ти. Трети в подреждането е Тео Поучер, който в крайна сметка се класира на 13-то място днес, като французинът изостава с 40 точки от Другович преди състезанията на „Пол Рикард“ във Франция след две седмици.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР