Бъдещето на Марк Маркес в MotoGP изглежда неясно - дали

...
Бъдещето на Марк Маркес в MotoGP изглежда неясно - дали
Коментари Харесай

Маркес: Може да карам още тази година

Бъдещето на Марк Маркес в MotoGP изглежда неясно - дали ще се върна напълно възстановен и ще поведе отново тима на Хонда или пък никога повече няма да го гледаме в състезания. В интервю за официалния сайт на световния шампионат по мотоциклетизъм Маркес обясни, че този път, за разлика от предишните му контузии, няма да бърза да се връща на пистата.

Възстановяването след операцията на ръката, която претърпя преди около два месеца и половина Марк върви нормално, като вече се появиха спекулации, че той може да се върна за последните две състезания от този сезон или пък направо за тестовете преди началото на следващия сезон, за да е отново претендент за световната титла.

От началото на сезон 2020 Маркес е пропуснал 23 от проведените 44 състезания в MotoGP. Неприятната серия стартира на “Херес” през 2020 с контузия на ръката, опитът му да се върне на пистата само седмица по-късно, след това дойде инфекцията по време на процеса на възстановяване. Към това добавяне двете сътресения на мозъка от края на 2021 и началото на 2022, които отключиха проблема със зрението - Марк отново започна да вижда двойно, както беше през 2011 след падането му докато още беше пилот в Moto2. Накрая Маркес призна, че ръката му има нужда от операция, за да може да я движи пълноценно и това даде началото на цялостното му възстановяване преди сезон 2023.
 Маркес мина към идната фаза на възобновяване си Маркес мина към идната фаза на възобновяване си
“Чувствам се добре, върша всичко малко по малко - изясни испанецът. - Най-важното е, че костта на ръката зараства вярно. Започнах с рехабилитацията, както и с тренировките - търча и отивам на фитнес. В края на август ще станат 12 седмици от интервенцията, тогава лекарите ще ревизират по какъв начин е костта. След този обзор ще изчакам още две седмици и в случай че лекарите ми кажат, че мога да увелича натоварванията, тогава ще го направя. В момента, в който съм подготвен да карам още веднъж на задоволително равнище, ще го направя. ”
 Шефът на Хонда: Завръщането на Маркес преди края на годината е значимо за тима Шефът на Хонда: Завръщането на Маркес преди края на годината е значимо за тима
Маркес отхвърли възможността да участва в теста след състезанието на “Мизано”, до който остава три седмици, но пък даде надежда на феновете си да го гледат отново този сезон.
 Марк Маркес претърпя сполучлива интервенция на ръката си Марк Маркес претърпя сполучлива интервенция на ръката си
“Основната ми цел е да се опитам да вземам участие в надпревари тази година - добави Маркес. - Може да са последните два старта за сезона или единствено последното съревнование във Валенсия. Резултатът няма да е значим, само че ще се опитам да си върна ритъма, да вземам участие в тестванията след Валенсия, да събера информация, да дам мнението си на отбора. Казах им, че няма да прекъсваме връзката си и желая да се върнем още по-силни следващата година. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР