Wing, компанията за доставка на дронове, управлявана от Alphabet, майка

...
Wing, компанията за доставка на дронове, управлявана от Alphabet, майка
Коментари Харесай

Wing работи върху големи дронове, които могат да правят по-тежки доставки

Wing, компанията за доставка на дронове, ръководена от Alphabet, майка на Гугъл, показа серия от нови прототипи на самолети, предопределени да се оправят с разнообразни товари. Новите дронове ще разполагат със същите базови съставни елементи, както и употребяваните сега самолети, доставящи фармацевтични артикули и други дребни пакети в предградията отвън Далас-Форт Уърт.

Във видеоклип компанията сподели дронове с разнообразни размери, в това число по-голям дрон, който може да носи над 10 кг, и по-малък дрон, предопределен да носи медикаменти с рецепта с тегло до 1 кг.

Доставките с дронове би трябвало да революционизират придвижването на артикули в градовете, като компании като Amazon и Uber имат широкомащабни планове в близко бъдеще. В Съединени американски щати доставката с дронове нормално е лимитирана до по-малки градове, където потреблението на земята е по-малко пренаселено и комплицирано.

Wing съумя да натрупа серия от дребни триумфи, като неотдавна приключи своята 250 000-на доставка, до момента в който оперира в три страни: Съединени американски щати, Финландия и Австралия. Най-големият му триумф е в Логан, Австралия: предградие на Бризбейн, където са осъществени повече от 50 000 от общите му доставки.

Компанията започва първата си комерсиална услуга през април в крайградските градове Фриско и Литъл Елм, и двата от които са част от метрото Далас-Форт Уърт. Оперативният модел на Wing включва паркиране на дребни транспортни контейнери до участващите магазини. След приемане на поръчки онлайн, чиновниците във всеки партньорски магазин изнасят продуктите на открито и ги зареждат в картонена опаковка, прикрепена към дрона. След това оперативният екип на Wing ръководи дрона отдалечено до домовете на клиентите.

В момента клиентите могат да поръчват продукти от стеснен брой магазини, които си партнират с Wing.

Компанията не разкри графика, в който ще показа тези нови дронове, като акцентира, че всички към момента са във фаза на първообраз. Wing не е единствената компания, фокусирана върху създаването на дронове, които могат да се оправят с по-тежки пакети. Elroy Air работи върху дрон, който е с размерите на дребен аероплан и може да се оправи с до 350 кг товар с обсег до 450 км.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР