Western Union се стреми да придобие конкурентна компания за парични

...
Western Union се стреми да придобие конкурентна компания за парични
Коментари Харесай

Western Union e отправил оферта за придобиването на MoneyGram

Western Union се стреми да придобие конкурентна компания за парични преводи MoneyGram, осведоми източник на Bloomberg. Според известията Western Union е отправил оферта за придобиването й, като евентуалната договорка би могла да сплоти два от най-големите американски снабдители на услуги за трансфер на пари.

Не е взето дефинитивно решение и Western Union може да избере да продължи без договорка, споделя още източникът.

Представители на Western Union и MoneyGram са отказали коментар.

Бизнесът на двете компании е в крах, защото от ден на ден хора правят онлайн заплащания. Докато MoneyGram нападателно си проправя път към цифровите преводи, те му донесоха едвам 18% от прехвърлянето на пари през първото тримесечие, сочи докладът на компанията от предишния месец.

Китайският конгломерат за финансови услуги Ant Financial Services Group също бе подготвен да придобие MoneyGram през 2017 година, само че се отхвърли от договорката след напън от страна на американските регулатори за национална сигурност.

Акциите на MoneyGram нарастнаха с 6.2% по време на борсовата сесия, което донесе на компанията пазарна стойност от към 164 милиона $. Тя обаче би трябвало да се оправи и с немалкия дълг в размер на към 878 млн. $.

Книжата на Western Union регистрираха растеж от 3,5 на 100, достигайки до пазарна оценка от към 8,5 милиарда $.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР