Взрив в избухна в центъра на Мелитопол. Това съобщи пресслужбата

...
Взрив в избухна в центъра на Мелитопол. Това съобщи пресслужбата
Коментари Харесай

Взрив в центъра на украинския град Мелитопол


Взрив в избухна в центъра на Мелитопол. Това заяви пресслужбата на назначените от Русия управляващи в града, представени от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7116
" В центъра на Мелитопол. Информацията се прецизира ", уточни пресслужбата.

За гърмежа заяви в Телеграм и украинският кмет на града Иван Фьодоров, представен от Укринформ. " Терорът на окупаторите се ускорява. В 07:00 ч. в Мелитопол избухна мощен гърмеж, който е бил чут ясно от жителите на центъра на града ", съобщи той.

Според него гърмежът има връзка със почналите през днешния ден референдуми за присъединение към Русия, а задачата е хората да си останат по домовете, защото в първите дни на референдумите гласуването ще става на територии край жилищните здания, а не в изборни секции. В изборни секции ще се гласоподава единствено в последния ден от референдумите, 27 септември, напомня Българска телеграфна агенция.

Днес в четири региона на Украйна, намиращи се под съветски надзор, стартира гласуването на референдуми за присъединение към Русия, гласувания, които бяха всеобщо наказани на Запад като нелегитимни и въведения към анексирането им, отбелязва Ройтерс.

Намеренията за образуване на референдумите бяха оповестени във вторник от назначените от Русия управляващи в тези райони, а произвеждането им е предизвикателство към Запада, което може още повече да изостри военния спор в Украйна. Смята се, че резултатите от гласуванията още занапред са ясни и че ще бъдат в интерес на анексирането от Русия. Украйна и съдружниците ѝ дадоха да се разбере, че няма да ги признаят.

Гласуването Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област, които съставляват към 15 % от украинската територия, се чака да продължи няколко дни, от през днешния ден до вторник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР