Взрив на бомба изпочупи щандове с плодове, играчки и бижутерия

...
Взрив на бомба изпочупи щандове с плодове, играчки и бижутерия
Коментари Харесай

Бомба избухна до мол в Южните Филипини: Множество ранени

Взрив на бомба изпочупи щандове с плодове, играчки и бижутерия наоколо до мол в Южните Филипини през днешния ден, ранявайки минимум 11 души, заяви ДПА, като се базира на локалната полиция и войска.

Смята се, че самоделното взривно устройство е било прикрито в кутия, оставена до щандовете наоколо до багажното поделение пред мола "Саут сийс " в Котабато, на 895 км. от Манила, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според полицията минимум 11 души са били откарани в околните лечебни заведения.

Разследващите към момента откриват типа на потребления при офанзивата експлозив и претекстовете на причинителите, съгласно представителя на армията капитан Арвин Енсинас.

Говорителят означи, че напрежението в Котабато в последно време е високо, в навечерието на планувания за идващия месец референдум за основаване на нова мюсюлманска самостоятелна териториална единица в южния район Минданао.

Създаването на нов самостоятелен район Бангсаморо в Минданао беше основна точка от мирното съглашение от 2014 година сред филипинското държавно управление и Ислямски фронт за избавление на Моро (ИФОМ).

ИФОМ беше най-голямата мюсюлманска бунтовническа група, бореща се за обособена ислямска страна в Минданао от 1970 година Фронтът се съгласи да одобри автономност след десетилетия на договаряния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР