Взимането на решения по разширяването на ЕС отпада от дневния

...
Взимането на решения по разширяването на ЕС отпада от дневния
Коментари Харесай

ЕС: Не се очаква пробив около споровете за преговорите със Скопие до края на 2020 г.

Взимането на решения по разширението на Европейски Съюз отпада от дневния ред до края на годината. Това заяви почитан европейски посланик, поискал анонимност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той означи, че към този момент не се чака пробив към разногласията за преговорната рамка със Северна Македония. Дипломатът добави, че не се планува разделянето на Северна Македония и Албания в преговорния развой, по тази причина датите за първите междуправителствени конференции със Скопие и Тирана следва да се обяват по едно и също време, когато има единогласие по разширението.

По неговите думи Европейският съвет се чака да оцени на съвещанието си по-късно тази седмица дали на Турция да бъдат наложени наказания. Той означи, че до момента няма позитивно развиване в държанието на Анкара, по тази причина може да се чака, че глобите са на дневен ред.

Дипломатът посочи, че въпросът с комерсиалните договаряния сред Европейски Съюз и Англия не е включен в програмата за идното съвещание на Европейския съвет. Дори да бъде контрактувано съглашение с Лондон в идващите дни, евентуално е да има потребност от в допълнение време, с цел да бъде оценено, добави той във връзка потребността страните от Европейски Съюз да утвърдят документа, с цел да влезе в действие от началото на новата година.

Според него до края на седмицата остава време Унгария да премисли желанието си за налагане на несъгласие над идващия дълголетен европейски бюджет. По неговите думи в противоположен случай ще се наложи останалите страни от 27-те да употребяват процедура, с която да заобиколят съпротивата на Будапеща поради желанието бюджетните разноски да бъдат обвързани отсега нататък със положението на законността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР