Взимането на решения е неизбежен аспект от живота на възрастните.

...
Взимането на решения е неизбежен аспект от живота на възрастните.
Коментари Харесай

Личностен тест: Избери ситуация, за да разбереш какъв си

Взимането на решения е неминуем аспект от живота на възрастните. Тъй като растем и се насочваме в разнообразни области, всеки човек е заставен да избере избран път. Начинът, по който всеки от нас се изправя пред многочислените неволи, които пораждат всекидневно, приказва доста за нашата прочувствена зрялост.

Не всички имат идентични умения и се оправят по идентичен метод. Няма подозрение, че темпераментът и съответният темперамент на обещано лице имат доста общо с вземането на решения.

В този смисъл обаче, има доста хора, които мислят прекомерно дали да вършат нещо, или не, вместо да се „ хвърлят “ в него. Докато някои не се опасяват да се оправят с провокациите, като се любуват на риска.

Определено провокациите не са за всички. Но това не значи, че тези, които не поемат опасности, не са положителни. Просто имат по-дълбоки страхове.

Някои избират да заобикалят каквато и да е смяна в живота си и макар че вършат неточности, въпреки всичко избират да останат покрай познатото и това включва и избора им. Не всеки е подготвен да напусне зоната си на комфорт. За някои хора всичко ново е тревожно и даже плашещо.

Има проби, които отразяват ежедневните обстановки и могат да дефинират избора, който всеки човек би направил, съгласно персоналния, обществения и икономическия си статут. Едни се радват на триумф, други на конформизъм и несъразмерен комфорт.

Затова през днешния ден сме ти подготвили бърз тест, който ще какъв човек си съгласно това, което ще направиш първо.

На фотографията е показана една битова обстановка, която може да се случи с теб или в действителност с никого. Тестът, който ще видиш по-долу се пробва да обясни смисъла на вземането на решения съгласно желанията на всеки един човек, с цел да дефинира по какъв начин всеки акт въздейства върху всекидневието ни. Да започваме!



Задачата е доста елементарна - обърни внимание на обстановката, която виждаш на картинката. Помисли какво би направила първо – ще изгасиш котлона, на който е кипващият чайника, ще вдигнеш телефона, ще успокоиш бебето или ще попречиш на кучето да дъвче дивана? Не мисли дълго, а действай първосигнално, съгласно това, което е най-належащо за теб.

Ще изключиш котлона

Ако избереш това, ти си човек, който се управлява от най-безопасните неща в живота, т.е. " първите неща преди всичко ", давайки приоритет на всяко нещо. Смяташ, че е най-важното е да защитиш дома и фамилията си, защото знаеш, че в случай че го пренебрегнеш прекомерно дълго, може да стане пожар, което би било доста по-лошо от всичко останало. Уверяваш се, че всичко е наред, затова в твоя дом всичко заема своето място.

Ще отговориш на телефона

Може да си избрала да отговориш на повикването от боязън или паника, че индивидът може да затвори, мислейки, че позвъняването е значимо. В подобен случай го направи, тъй като това изисква минимум старания. Обикновено смяташ себе си за мързелива, обичаш да разпускаш вкъщи, тъй че не се притеснявай прекалено много, че другите би трябвало да изчакат малко, в случай че това е удобно за теб. Харесва ти да прекарваш време с приятелите и фамилията си, тъй като цениш връзката.

Ще успокоиш бебето

Приближаването до бебето, с цел да видиш какво се случва и да се опиташ да го успокоиш, също може да бъде твой приоритет, защото смяташ, че нищо не е по-важно от детето ти, даже и пожар. Приемаш се като заслужено виновна, способна да взимаш значими решения без помощта на други хора. Когато някой е до теб, изпитваш успокоение изключително тъй като нормално не изоставяш другите, когато имат проблеми, а без съмнение се опитваш да им окажеш помощ колкото можеш.

Ще смъмриш кучето

Не е извънредно, че доста хора избират бързо да се насочат към кучето, преди да изпълнят другите задания, тъй като могат да помислят за дивана като приоритет (ние го разбираме, никой не желае да има строшен и противен диван). Отклоняваш се от импулсите и се чувстваш раздразнена от най-баналните неща в живота. Отдаваш огромно значение на реда, тъй че не приемаш непокорство в него, по тази причина се насочваш непосредствено към кучето. Също по този начин би трябвало да отбележим, че доста цениш мълчанието, защото имаш потребност от това, с цел да постигнеш мира и хармонията, за които копнееш в всекидневието си - друга причина да накараш кучето да спре да дъвче дивана.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР