Взехме решение да има пълна прозрачност по темата за потенциален

...
Взехме решение да има пълна прозрачност по темата за потенциален
Коментари Харесай

Петков и Борисов: Взехме решение да има пълна прозрачност по темата за потенциален купувач на „Лукойл“

Взехме решение да има цялостна бистрота по тематиката за евентуален покупател на " Лукойл ". Понеже е стратегически обект за България, няма да има опция тази договорка да бъде финализирана без утвърждението на Народното събрание. Това разгласи съпреседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание. Двамата обясниха, че ще бъде импортиран текст, който ще касае стратегическите предприятия.

От думите им стана още ясно, че са се разбрали таксата за транспорт на съветски газ през България да се отсрочи, с цел да не спъне влизането ни в Шенген. Кирил Петков означи, че за страната ни Шенгенското пространство е народен приоритет и това е една от аргументите това държавно управление да съществува. От своя страна Бойко Борисов изясни, че страната ни е много близо до влизането и не би трябвало нищо да ни спъва.

Това е незадоволително и не би трябвало да го одобряваме. Така водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява крачката обратно на Австрия за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, само че единствено по въздух. Той уточни още, че ще поддържат концепцията на ГЕРБ и ПП-ДБ възможната продажба на рафинерията на " Лукойл " в Бургас да стане единствено със единодушие на Народното събрание, както и прекъсването на таксата от 20 лв. на мегаватчас за транспорт на съветски газ през България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР