Взаимоотношенията в една връзка са крехък механизъм, който с лекота

...
Взаимоотношенията в една връзка са крехък механизъм, който с лекота
Коментари Харесай

Вижте кои за убийците на любовта

Взаимоотношенията в една връзка са нежен механизъм, който с лекост може да бъде негоден. Много двойки не си дават сметка по какъв начин дребните спорове и неразбирателства сред тях могат да се трансфорат в огромен проблем, в случай че не бъдат обсъждани и преодолявани.

Дори небето да наподобява безоблачно, постоянно може да се появи нещо, което да го помрачи. Така е и във връзките. Съществуват някои тихи, скрити убийци, които могат да разрушат взаимоотношенията.

Тях изследва доктор Тери Орбъч, професор по научни проучвания в Института за обществени изследвания на Университета в Мичиган. За задачите на своите проучвания професорът е наблюдавал връзките на 373 двойки в продължение на 3 десетилетия, написа realsimple.com.

Едно от заключенията на професора е, че 46% от двойките се развеждали поради скрити ежедневни държания, които пречат на щастието. Кои са те?

1. Пропускането на времето единствено за себе си.

Успешните двойки са такива, тъй като прекарват задоволително време дружно, само че и поотделно. Всеки от сътрудниците би трябвало да има свои занимания или обществени контакти, които да упражнява независимо. Така се построяват здравословни ползи и се култивират личните полезности.

2. Предполагате, че знаете всичко.

Разковничето е в връзката, която обаче доста двойки подценяват. Ако си мислите, че знаете какво си мисли и усеща сътрудникът ви, евентуално се лъжете за някои неща. Колкото и добре да се познавате е належащо да поддържате връзка, изключително когато е налице проблем.

Обикновено най-малките неща провокират най-големите проблеми с натрупването. Дори да ги неглижирате дълго време, те не отминават, а в противен случай – натрупат своята отрицателна сила.
Още по тематиката

3. Замитате дреболиите под килима.

Д-р Орбъч натъртва изключително на привидно дребните проблеми в всекидневието – привички, които нервират, разнопосочни отзиви, битови навици. С течение на времето всички тези дреболии стартират да се трансформират в огромен проблем. Ако не бъдат изговорени и не бъде открито решение за превъзмогването им, сътрудниците стартират да акцентират тези дразнения в разногласия, които на пръв взор нямат нищо общо.

4. Прекарвате прекомерно доста или прекомерно малко време с родителите.

Според професор Орбъч, от голяма важност е за кого от сътрудниците става въпрос – дали за брачната половинка или за брачна половинка. Неговите проучвания демонстрират, че в случай че брачният партньор прекарва повече време с родителите си или тези на брачната половинка си, вероятността бракът да устои на времето и проблемите е по-висока с до 20%.

От друга страна, даже брачната половинка да има своите спорове и рецензии към родителите си и тези на брачна половинка си, тя е по-склонна да ги загърби, в случай че вижда, че сътрудникът ѝ има уважение към фамилията като цяло.

Съветът тук е двойките да се придържат към салдото и златната среда, да се вслушват един в различен и да демонстрират повече почитание към ползите и характера на другия.

 

Източник .az-jenata.bg

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР