Взаимоотношенията между САЩ и България съществуват от дълги години и

...
Взаимоотношенията между САЩ и България съществуват от дълги години и
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Визитата на Борисов е възможност да обсъдим нашите отношения

Взаимоотношенията сред Съединени американски щати и България съществуват от дълги години и са доста дълбоки. Връзката ни е дългогодишна. Сега е моментът да създадем обзор на нашите връзки и да забележим какво можем да създадем още. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Херо Мустафа в изявление за bTV.
„ Обичам вашата красива страна и изучавам вашия език. Важно е да науча езика, с цел да покажа уважението си към вашата велика нация “, сподели в първото си телевизионно изявление новият американски дипломат.

По време на срещата на президента Доналд Тръмп с българския министър председател Бойко Борисов ще бъдат разисквани въпроси на защитата, енергийната сигурност и диверсификацията.

„ Визитата на Борисов в Съединени американски щати не е премия за покупката на Ф-16, а опция да обсъдим нашите връзки. Срещата Тръмп-Борисов е изключителна опция да се показват силата на нашите връзки, само че и да се повдигнат на ново равнище. Ще забележим къде можем да създадем още повече”, сподели дипломат Мустафа. Съединени американски щати също по този начин ще обсъдят опцията да поддържат България за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и анулация на визите.

Дипломатът акцентира, че Съединени американски щати мощно поддържат напъните на България да отбрани националния си суверенитет. „ Със сигурност това ще бъде тематика, която ще бъде разисквана от двамата ни лидери”, съобщи американският дипломат, запитана за съветското въздействие у нас и шпионските кавги, наблягайки, че няма да се разискват съответни случаи.

По отношение на върховенството на закона, Херо Мустафа съобщи: „ България е млада народна власт. Всяка млада народна власт изисква доста работа. Оптимист съм за бъдещето на България. Само когато има господство на закона, една страна може да реализира целия си потенциал”.

„ Корупцията и върховенството на закона са приоритет на Съединени американски щати, те са доста значимо и за българските жители. Трябва да се съсредоточим върху битката с корупцията, тъй като единствено тогава една народна власт може да реализира цялостния си капацитет “, добави тя.

Посланик Мустафа, която ще придружи премиера Борисов във Вашингтон, даде обещание да работи през своя мандат като дипломат у нас за съгласуваност и битка против корупцията. „ Трябва да се фокусираме върху върховенството на закона и свободата на българските медии “, акцентира тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР