Взабързаното ежедневие и покрай пандемията от коронавирус, много хора се

...
Взабързаното ежедневие и покрай пандемията от коронавирус, много хора се
Коментари Харесай

Как да подобрим настроението и да сме здрави?

Взабързаното всекидневие и около пандемията от ковид, доста хора се усещат унили, тъжни, без мотивация и тонус. Оказва се, че има някои простички неща, които в случай че вършите за 10 минути дневно, ще сте с по-добро въодушевление и ще се усмихвате повече. А даже могат и да удължат живота. Ето кои са те, съгласно " The Sun ".

Една чаша алено вино

Да пиете по една чаша вино всяка вечер, освен може да удължи живота, само че и може да усъвършенства паметта ви и да направи мозъка ви по-остър, споделят откриватели. Червеното вино съдържа ресвератрол - химикал, който потвърдено има свойства срещу стареене. Ако пиете от тази напитка умерено, може да живеете по-дълго, да имате по-добра памет и да намалите риска от кардиоваскуларни болести.

Танци

Заради пандемията евентуално ходите по-рядко по нощни заведения и питейни заведения, или на уроци по танци, само че това не значи, че би трябвало да спирате да танцувате! Пуснете си музика и се разкършете за малко у дома. Дори може да го извършите, до момента в който вършите нещо друго - почистване, подготвяне на вечеря и така нататък

Музиката потвърдено носи положително въодушевление, а физическата интензивност удължава живота.

Дрямка

Ако имате опция, поспете малко следобяд. Дрямката не е табиет единствено на лентяите. Не е наложително тя да е дълга - от време на време 10-20 минути стигат, с цел да презаредите. По-дългият следобеден сън пък единствено ни изморява още повече.

Чистете зъбите с конец

Всички помним и знаем, че би трябвало постоянно да мием зъбите. Но доста хора не помнят, че е хубаво те да бъдат почиствани и с конци. Проучване на " Journal of Aging " демонстрира, че чистенето на зъбите с конец по 10 минути дневно може да удължи живота. Това пази и от заболяване на венците. Заболяванията на венците може да доведат до сърдечни проблеми, диабет и проблеми с бъбреците.

Решаване на кръстословица

Пъзелите и кръстословиците не са единствено развлечение и метод за превозване на свободното време. Проучване на Exeter University и King’s College London потвърждава, че в случай че всеки ден решавате кръстословица или Судоку, това пази мозъка по-млад. Да учите нов език или да свирите на музикален инструмент също е потребно за мозъка.

Пикантни храни

Лютото къри също може да удължи живота, споделят учени от Китай. Проучване демонстрира, че за хората, които хапват пикантна храна един път седмично, е с 10% по-малко евентуално да умрат до 7 години, спрямо тези, които ядат пикантно по-рядко.

Капсаицинът, който влиза в състава на подправките, има антиоксидантни и антивъзпалителни функционалности.

Секс

Двойките, които вършат секс най-малко 2 пъти седмично, имат по-високо количество на антитялото Имуноглобулин А, спрямо тези, които вършат секс по-рядко от един път седмично. Това демонстрира изследване на Wilkes University в Пенсилвания. Имуноглобулин А пази от заболявания и подтиква имунната система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР