Вятърните турбини позволяват да се намалят парниковете емисии, като заменят

...
Вятърните турбини позволяват да се намалят парниковете емисии, като заменят
Коментари Харесай

Вятърните турбини затоплят земната повърхност

Вятърните турбини разрешават да се понижат парниковете излъчвания, като заменят фосилните горива, само че способстват за стопляне на земната повърхнина заради метода, по който преразпределят масите топъл и леден въздух в атмосферата, сочат резултатите от проучване, представено от Франс прес.

Учени от Харвардския университет заключиха, че зареждането на Съединени американски щати с електричество от вятърни турбини ще докара до повишение на температурите на земната повърхнина с 0,54 градуса Целзий в регионите, където те са конфигурирани, и с 0,24 градуса Целзий в цялата й континентална част.

"Вятърната сила е за предпочитане пред фосилната при всички проучвания на резултата от тях върху околната среда - съобщи един от създателите Дейвид Кийт от Харвард. - Това обаче не значи, че въздействието на вятърната сила може да се пренебрегне. "

Средните температури на планета са се нараснали с към 1 градус Целзий от края на 19-и век, а Парижкото съглашение за климата приканва повишението на температурите да бъде лимитирано до 1,5-2 градуса Целзий, с цел да се избегнат пагубни последици върху околната среда.

Настоящото проучване въпреки всичко не взима поради цялата планета. Предишно изследване откри, че инсталирането на вятърни турбини в Сахара би повлияло върху температурите там, преваляванията и локалната растителност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР