Вятърът малко утихва днес. Времето ще е топло, но облачно.Днес

...
Вятърът малко утихва днес. Времето ще е топло, но облачно.Днес
Коментари Харесай

Вятърът стихва. Пролет и днес

Вятърът малко утихва през днешния ден. Времето ще е топло, само че облачно.

Днес още преди обяд облачността от запад бързо ще стартира да се усилва, в началото висока. След обяд в Западна България ще превали дъжд, а през нощта против сряда валежи ще има на обособени места и в останалата част от страната. Вятърът още веднъж ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде до сдържан, в Югоизточна България краткотрайно до мощен.

Максималните температури ще са сред 12° и 17°. Атмосферното налягане денем ще се задържи съвсем без смяна - по-ниско от междинното за февруари, заяви за „ Фокус “ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд облачността, в началото висока, ще се усили. Превалявания ще има през нощта против сряда, основно по южното крайбрежие.

Ще духа до сдържан, вечерта по южното крайбрежие до мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Облачността от запад бързо ще се усили и след обяд в масивите от Западна България, а през нощта против сряда и в планините от останалата част на страната ще има валежи от дъжд, над 1700-1800 метра сняг.

Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 1°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР