Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да

...
Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да
Коментари Харесай

9 любопитни факта за целувките и защо трябва да се целуваме повече


„ Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш мощен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите девойки са най-красивите девойки. Вярвам, че на следващия ден е нов ден, и имам вяра в чудеса. “

Одри Хепбърн

 

И аз имам вяра в целувките, по тази причина през днешния ден желая да ви споделя няколко любопитни неща за тях. Някои вероятно ги знаете, други ще ви изненадат и даже може би впечатлят. 

1. Една целувка ангажира 146 мускула, като 34 от тях са лицеви.

2. Изразът „ френска целувка “ идва в действителност от британски. Употребявал се е като диалект със полова конотация. Във Франция тази целувка се назовава „ целувка с език “ или „ целувка на душата “, като второто се свързва с концепцията, че когато двама се целуват, душите им се сливат.

3. Според Книгата за върховете на Гинес най-дълго траялата целувка е дело на тайландска двойка – 58 часа, 35 минути и 58 секунди.

4. Всъщност обаче италианците са специалисти в целуването.

5. Традицията с „ Можете да целунете булката “ има своя корен в Древен Рим, където целувката е била употребена като самобитен автограф или щемпел при подписване на контракт.

6. Първата целувка на екран датира от 1896 година Романтичният глух филм, сниман в лабораториите на Томас Едисън, продължава по-малко от 30 секунди. Тогава, несъмнено, е скандализирал обществеността.

7. Целувките носят значими изгоди за здравето: вземат участие в горенето на калории, укрепват имунната система, облекчават болежка, защищават от кариес.

8. Целуването покачва равнищата на окситоцин и допамин в организма и освобождава огромно количество ендорфини (хормоните на щастието).

9. Експерти са пресметнали, че приблизително човек прекарва 20 160 минути от своя живот целувайки се.

 

На мен персонално са ми най-важни последните три неща от листата. Целувките носят изгоди за здравето, също така ни карат да се усещаме добре. Това е и повода минутите от точка 9 да са толкоз доста, въпреки че според мен постоянно може и още. Все отново това са едвам две седмици.

И като приказваме за целувки, няма по какъв начин да не си помислим за устни. Аз да вземем за пример постоянно съм желала да имам една концепция по-плътни устни. Чувствени, неустоими и напълно естествени. Затова бях доста прелестно сюрпризирана от един артикул, който се предлага сега в аптеките и.



Филърът на , който се нанася извънредно елементарно поради мекия апликатор, оказва помощ на устните да наподобяват по-плътни. Комбинацията от омрежен (кръстосано-свързан) хиалурон и грижещите се за кожата липиди способства за възвръщане на естествения размер и виталност на устните, така като дори те не са застраховани против последствията на времето.

Сред дейните съставки, заложени в продукта, са и рициново масло, което подмомага производството на колаген и еластин, ментол, който подтиква кръвообращението, охлажда и освежава, екстракти от водорасли и соя, които подхранват и регенерират на клетъчно равнище, и богат на витамини и протеини дестилат от тученица. Благодарение на общото им деяние обемният филър придава искра, засилва естествения цвят на устните, прави ги да наподобяват неустоимо чувствени и меки. А най-хубавото е, че можем да избираме сред два чудни естествени нюанса: Марсала (червен) и Роуз (розов).



*В интервала 01-31 март всички артикули на марката могат да бъдат закупени с -20% отстъпка. Ще ги откриете в аптеките в страната.

С поддръжката на
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР