Вярвам, че не след дълго ще имаме правителство, което ще

...
Вярвам, че не след дълго ще имаме правителство, което ще
Коментари Харесай

Радев изрази вяра, че скоро ще имаме правителство, което не работи за определени бизнес кръгове

Вярвам, че не след дълго ще имаме държавно управление, което ще има упоритостта да работи дейно и качествено в полза на българските жители, а не на избрани бизнес кръгове. Това сподели президентът Румен Радев при показване на Проекти за рационализация на България и за транспарантно и дейно ръководство в границите на Плана за възобновяване и резистентност на България, съобщи Агенция " Фокус ".
" Правителство, което няма да взема за извънредно малко време в границите на минути за милиарди без задоволително аргументация и информация. Убеден съм, че ще имаме държавно управление, което с тези упоритости ние би трябвало да създадем по този начин, че да разполага със съответните софтуерни принадлежности, осведомителна база и механизми да взема научнообосновани решения въз основата на научни разбори. Това е задачата, която си слагам. Ако желаеме този метод да успее, би трябвало да имаме ясни правила и цели, които да ни водят към съвременна, демократична и европейска България. Ако желаеме България да стартира да прогресира с бързи темпове, образованието би трябвало да стане стратегическа национална цел и то освен образованието в учебно заведение, само че всички тези извънкласни форми, които се явяват допълнение и надстройка на учебното обучение ", съобщи президентът.
 Президентът не планува отсрочване на идните избори Президентът не планува отсрочване на идните избори
Президентът Румен Радев не планува отсрочване на идните парламентарни избори в страната. Това се показва в отговор до btv от прес...
Според него, Планът за възобновяване и резистентност не би трябвало да се трансформира в следващо средство за асимилиране на финанси посредством саниране, строителство и покупки. Той акцентира, че и това е значимо, само че не е най-важното.
" Неведнъж съм споделял, че каквито и обществени и стопански модели да прилагаме, каквито и финансови средства да изразходваме, те няма да имат резултат и изгода за обществото, в случай че не се смени моделът на ръководство, до момента в който не се ускори гражданският надзор върху работата на държавното управление и до момента в който не се открият ясни механизми за бистрота, отчетност и отговорност, до момента в който не укрепим държавността и пресечем злоупотребите както с национални, по този начин и с европейски средства. Процесите и мощната гражданска сила от това лято ми дават съображение да имам вяра, че към 2023 година, когато ще стартират заплащанията по одобрените планове, ние ще сме съумели да променим и да дадем съответните и конституционни, и законови, и организационни промени в тази тенденция, само че няма да имаме софтуерните принадлежности ", сподели Радев.
Какво плануват концепциите, подкрепени от президентската институция -!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР