Вярно ли е, че ВМЗ Сопот са сключили сделка със

...
Вярно ли е, че ВМЗ Сопот са сключили сделка със
Коментари Харесай

Румен Петков постави под съмнение грижата на икономическия министър за ВМЗ Сопот

Вярно ли е, че ВМЗ Сопот са сключили договорка със сръбски жител за доставка на избрани първични материали и са платили неотложно 10 млн. $? Този въпрос е сложил преди година и половина водачът на АБВ Румен Петков и в този момент уточни пред публицисти името на сърбина - Петър Църногорски. " Не получих отговор, бордът на ВМЗ беше заменен ", описа той и укори принципала: " Твърдя, че министър Кирил Петков от близо три месеца знае, че има такава договорка, има такива платени пари ". Ако служебният стопански министър желае да помогне на ВМЗ Сопот, той би трябвало да предприеме ограничения ВМЗ да си върне тези 10 милиона $, безапелационен е водачът на АБВ.

Той заяви и за договорка сред КИНТЕКС и същия жител за 5 млн. $ и разяснява: " КИНТЕКС привежда на жителя 5 милиона $, т.е. жителят си отива от България с 15 милиона $, против които нищо не е влезнало във военно-промишления ни комплекс ". Според Румен Петков, министърът е знаел и от КИНТЕКС и криел и тази договорка, освен това - министърът знаел и от Междуведомствената комисия, която се занимава със специфичната продукция и със стоките с допустима двойна приложимост, тъй като тя е на послушание на министъра на стопанската система.

Лидерът на АБВ настоя Кирил Петков да отговори по какъв начин, по каква технология и за какъв интервал сръбският жител е получил лиценз. " Защото, в случай че е имало двата акта - в първия акт е отхвърлен лиценз и във втория – получен лиценз, тогава министър Кирил Петков е директен съизвършител в измамата на българския жител и в злепоставянето на българския ВПК в Европа и в света ", съобщи Румен Петков.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Министърът на стопанската система Кирил Петков изиска оставките на Б...

Той хвърли подозрения върху свършеното от служебния стопански министър: " Какво е направил? Посочил едни заеми. Да ги е направил изискуеми?.. Напротив, той ги легализира; направи България сътрудник на Домусчиев и на албанеца; крие противозаконния заем, който ББР даде на Булгартрансгаз ". По думите му, тези закононарушения във ВПК към този момент са негово дело. " Той три месеца ги прикрива и президентът би трябвало да си даде ясна сметка за това, както и министър-председателят Янев ", съобщи Петков.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР