Вял и мил предизборен дебат за местните избори се проведе

...
Вял и мил предизборен дебат за местните избори се проведе
Коментари Харесай

Портних и Клисарова оттегчиха зрителите с мил и вял дебат за Варна

Вял и благ избирателен спор за локалните избори се организира в студиото на " Плюс-минус " по Нова тв. 

Един против различен застанаха досегашният кмет Иван Портних от ГЕРБ и проф. доктор Анелия Клисарова от Българска социалистическа партия.

Както се очакваше дебатът не блестеше с заостреност на отзиви или борба на хрумвания за бъдещето на града.

Иван Портних упорито бяга от присъединяване в директен конфликт с претендента на " Възраждане " Костадин Костадинов, само че очевидно че конфликт с Клисарова въобще няма по какъв начин да го уплаши.

" С какво ще докажете, че сте по-добри? - обърна се към тях водещият.

" Първо вземам участие в борбата тъй като съм варненка и би трябвало да трансформира Варна по този начин, че и внуците ми да останат във Варна ", стартира дамата в живото студио непосредствено от Варна.

" Трябва да има ясна транспарантна визия за Варна. Инвестиции, нововъведения, индустрия, само че те са свързани с образованието, без фрагменти няма по какъв начин да стане. Трябва да подчертаваме на междублоковите пространства. Варна ще има и детска болница, АГ болница и втори незабавен център в Аспарухово ", продължи тя.

Портних още веднъж заложи на опорните си точки, които повтаря непрекъснато като мантра с платени изявления във Facebook.

" Успяхме да наложим стремително движение в възобновяване на града. Поставихме солидна основа на развиване ", изрече се Портних.  " През идващите 4 години ще имаме ясни цели и знаем по какъв начин да го реализираме. Изминалият мандат демонстрира, че можем, Варна е академични град, град на знанието. Младите са същинският капитал. Високотехнологични компании навлизат интензивно. Над 3000 работни места са основани. Младите още от студентската пейка ще имат къде да работят. ", добави той.

В същото време водещите на предаването буяха устроили анкета измежду варненци за потребностите на града. От какво се нуждае Варна, попитаха те на улицата:



" Чай сиа, ти доста ма забиваш... ", беше първият отговор на минувач пред Катедралата.

" Паркинги няма, тротоари няма... ", добави друга гражданка. 



" Инвестира се в спортни площадки най-малко " - изясни младо момиче.

" Подписан е протокол 16 за новия бул. " Левски ". По тематиката с трафика не е имало подобен план. След пробива на " Сливница ", до дни ще стартира качването на автомагистралата, " Сливница " ще стане втора артерия. Ще се отклони тежкият трафик, без да се навлиза в града. Пътят към Аксаково ще има уголемение. Изграждаме и  " Девня ". Целият ни фокус е към междублоковите пространства. ", продължи кметът.

" Дай, Боже това да се случи ", отвърна проф. Клисарова.  " Да си признаем, Варна наподобява като хубав извън, само че болен от вътрешната страна човек. Няма подземна инфраструктура. Има квартали без канализация, няма визия за тяхното застрояване, няма инфраструктура. Трябва да има системност. Да има една зелена карта. Да се обърне внимание на тротоарите. Трябва да помислим и за чистия въздух. ", добави тя. 

" Преди дни министърът на околната среда подписа контракт с ВиК Варна за 135 млн. лева за построяването на нови водопроводи и канализации, само че ремонтните действия лишават повече време и натоварват трафика. Всеки лев от синята зона ще отиде за тротоарните настилки. Ще създадем и втори Аспарехов мост.. ", отвърна на думите й Портних. 

" Не би трябвало да се работи на парче, а да има цяла ясно визия за развиването на Варна. Да има по-голяма известност на това, което се случва. В Аспарухово обаче няма незабавен център, случи ли се нещо на моста, те остават изолирани. Трябва Втори незабавен център там. Не са задоволителни местата в яслите, дано използваме наши производители от района, с цел да осигурим здравословно хранене на децата ", настоя Клисарова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР