Вулканът в Исландия може да изригне до часове, предупреждават от

...
Вулканът в Исландия може да изригне до часове, предупреждават от
Коментари Харесай

Вулканът в Исландия може да изригне до часове

Вулканът в Исландия може да изригне до часове, предизвестяват от Исландската метеорологична работа.

След серия от мощни трусове в страната беше оповестено изключително състояние. От октомври в Исландия са били регистрирани над 20 хиляди труса.

Местните управляващи подредиха евакуацията на жителите на Гриндавик, откакто беше открито, че под града се е образувал тунел от магма.

От вулканичната интензивност пътищата и постройките в Гриндавик са почнали да се пропукват. Засега обаче е мъчно да се предвижда къде магмата ще излезе на повърхността.

Пътищата към град Гриндавик са затворени, както и известната туристическа забележителност в региона – Синята лагуна. Летище „ Кефлавик “, което се намира на 15 минути път с автомобил от Гриндавик, все още работи обикновено. Всяка самолетна компания взема решение самостоятелно дали да продължи полетите си. Повече информация за полетите може да бъде открита на уеб страницата на съответната компания или на летище „ Кефлавик “.

На жителите се предлага да наблюдават с нараснало внимание обстановката, постоянно да се осведомят от медиите или от телефона за незабавна помощ в Исландия - 112. Червеният кръст в Исландия също е отворил гореща телефонна линия на номер 1717.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР