Второто полугодие виждаме 11% ръст на средната работна заплата, ако

...
Второто полугодие виждаме 11% ръст на средната работна заплата, ако
Коментари Харесай

Сърцата Ни Спряха! Шефът На Кнсб Пламен Димитров С Шокираща Информация За Заплатите На Всички Българи!

" Второто полугодие виждаме 11% растеж на междинната работна заплата, в случай че се резервира динамичността ще стигнем 15%. Произвеждаме повече, има напредък.

Пазарът на труда се " нагорещява от ден на ден, натискът на синдикатите също форсира нарастването на заплатите ". Това съобщи Пламен Димитров, президент на КНСБ при разкриване на интернационална та конференция на тематика: " Жизнено ниво в центъра на вниманието на синдикатите ", проведена от КНСБ и фондация " Фридрих Еберт ".

Той означи триумф на акцията на синдикатите " Искам 100 лева върху заплатата си ". Статистиката демонстрира, че СРЗ се е нараснал с 10%, което прави 96 лева Някъде има нарастване 100-200 лева, само че някъде е 30-40 лева Въпреки това заплатите у нас са към момента доста ниски.

Президентът на КНСБ означи, че над 400 000 работни места, изгубени по време на рецесията още не са възобновени.

Въпреки положителните стопански индикатори работещите небогати са се нараснали от 7,8% на 11% и явно що се касае до разпределението има изкривявания.

Отчетено беше декларираното желание на финансовия министър за 10% нарастване на заплатите в администрацията като добра първа стъпка.

Средната работна заплата в София е предходна 1400 лева, по тази причина 10% нарастване е малко, с цел да се навакса това нарастване в бюджетната сфера.

Изнесени бяха данни, съгласно които най-високи заплати на Балканите получават в Словения и Гърция. Най-малко се заплаща в България. Това сочи относителен разбор на междинната работна заплата в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания, Хърватия, Румъния, Словения, Македония. Само Албания е след нас.

За месец март 2017 г, междинната работна заплата на Балканите в евро е 503 за България, 703 евро получават румънците, 1624 е в Словения, Албания-339 евро (2016г), в Хърватия - 1086, Македония - 537. Само в Сърбия СРЗ е като тази у нас. Данните са на националните статистически служби и националните банки на съответните страни.

По стопански действия разликите в заплащанията са още по-големи - при производството на питиета СРЗ в Сърбия е с 26,7% по- висока от тази у нас, при медикаментите - с 42%, при действия по обслужване на здания и озеленяване - с 34,2%. Само в Македония е сходно ситуацията, написа Нюз.бг.

За второто тримесечие на 2017 г СРЗ е най-висока в бранша на осведомителните технологии - 3037 и на въздушния превоз - 2721 лева И най- ниска в персоналните услуги - 552 и ресторантьорството - 573 лева Най- висок растеж по отношение на второто тримесечие на 2016 г СРЗ бележи в Рибното стопанство с 48,1% и спомагателните действия и добива с 31,2%.

Ценовото ниво у нас е по- високо в сравнение с в другите страни на Балканите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР