Второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и

...
Второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и
Коментари Харесай

Фестивал ще насърчава интереса на децата към изкуствата

Второто издание на Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи, проведен от Асоциация "Българска книга ", ще се организира от 28 май до 2 юни в Мраморното предверие на Националния замък на културата. Събитието, насърчаващо четенето и въображението на подрастващите, ще се състои паралелно с обичайния Пролетен базар на книгата. Програмата на фестивала включва разнородни начинания, отдадени на разнообразни изкуства - спектакъл, снимка и литература, изобразително изкуство.

Посетителите ще имат опция да се насладят на галерия, отдадена на майстора на детската илюстрация Любен Зидаров, на театрална интерпретация на творбата "Карлсон, който живее на покрива ", както и на ателие по направа на обложки за книги. Владимир Шишков и доктор Людмила Емилова ще вземат участие в среща-разговор и ще споделят нетрадиционния си прочит на постоянно невидимите супергерои – зеленчуците, дружно с Боби в царството на зеленчуците. Почитателите на литературата ще имат опция да видят онлайн и да беседват с известните измежду младежите влогъри Стан и Стефи, да се срещнат с "Тайните на студийния фотографски план " и да участват на представянето на новата книга-албум "Паметта на светлината ".

Акценти във второто издание на Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи ще бъдат майсторският клас по креативно писане с Петя Кокудева, полемиката с Цвета Брестничка, ръководител на Асоциация "Родители ", също и срещата с илюстратора Борис Стоилов. Международни посетители на културното събитие са италианският публицист, преводач и сценарист Алесандро Гати, норвежкият журналист Бьорн Суртлан, гръцкият създател Макис Цитас и норвежката писателка Гюдрюн Скретинг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР