Второто издание на фестивала Изкуство с панагюрски дъх – творчество

...
Второто издание на фестивала Изкуство с панагюрски дъх – творчество
Коментари Харесай

Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” открива фестивала „Изкуство с панагюрски дух”

Второто издание на фестивала „ Изкуство с панагюрски мирис – творчество От общността За общността ” ще се организира от 22 до 28 ноември на територията на Община Панагюрище.

Жителите и гостите на проспериращия в последните години град в полите на Средна гора ще имат опция да се допрян до творчеството на локални твори, художници и музиканти, както и да се наславят на осъществяванията на танцьорите от Държавния фолклорен отбор „ Филип Кутев ”. Те ще се надиграват с представителния фолклорен танцов състав „ Тангра ” от пазарджишкото село Попинци в взаимния концерт тази сряда от 19 часа в огромната зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище. Именно с него ще започва тазгодишният план „ Изкуство с панагюрски мирис ”.

Афишът му включва още разкриване на изложбата „ С пулса на тгвореца ” във фоайето на театъра в средногорския град на 23 ноември (четвъртък) от 17.30 часа. В изложбата ще бъдат показани картините на локалните създатели и художници Нистор Хаинов, Елка Дееничина, Пепа Машева, Петя Узунова, Марин Кушлов, Анастасия Лулчева, Евгения Любенова, София Николаева, Цветелина Стрелешка, Яна Кушлова и Димитър Панчев.

На 24 ноември (петък) от 17 часа във фоайето на Народно читалище „ Никола Й. Вапцаров – 1927 “ в село Бъта ще се състои формалното разкриване на изложбата „ Вече знам и мога повече “. В нея ще бъдат показани творбите, основани в Арт клубовете по време на осъществяването на плана за юношески действия „ Вече знам и мога повече “ на локалното Сдружение за развиване на дребните европейски селища „ Идея “ – село Бъта. От 18 часа в петък в Общинска библиотека „ Стоян Дринов “ в Панагюрище ще стартира литературно-поетична вечер с присъединяване на Ива Спиридонова, Симеон Аспарухов и Димитър Пенчев.

На 27 ноември (понеделник) от 19 часа в огромната зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище ще се състои концерт-спектакъл „ Да се кичат, да се радват, да си дойдат, да се женат “. Той е финалният свършек на плана за юношески действия на Сдружение с нестопанска цел „ На орището “ за проучване, запазване и разпространение на обичайните традиции в село Попинци. На 28 ноември от 19 часа на същото място пъщ ще се организира китарно-оперен концерт със специфичното присъединяване на Александрина Чолакова и Орлин Чолаков-Трубадура.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР