Второ съдебно дело срещу Кирил Добрев е на път да

...
Второ съдебно дело срещу Кирил Добрев е на път да
Коментари Харесай

Две подсъдими скамейки – в София и Варна, чакат Кирил Добрев на 9 декември

 Второ правосъдно дело против Кирил Добрев е на път да трансформира неуспелия претендент за ръководител на Българска социалистическа партия в политически мъртвец. И двете каузи са за засегнатост, и то към партийни приятели, което трансформира Добрев в личност нон грата в редиците на социалистите. След Евгений Белий и Борислав Гуцанов съди Добрев за неприемливо отношение.

Първият иск против Добрев за уронване на положителното име и престижа подаде партийният член Евгений Белий, на който изгубилият лидерското място в партията посегна физически и насочи хули и то в партийната централа на " Позитано “ 20 през юни т.г. Посегателството стана обществено притежание, откакто изтече видео, откъдето се видя неприемливото държание на Добрев. За нанесена обществена засегнатост на Борислав Гуцанов, ръководител на Българска социалистическа партия – Варна, Добрев също е свикан и би трябвало да се да се изправи пред Варненския административен съд по наказателно произвеждане при започване на декември, стана ясно през последните дни.

Добрев обаче се опитал да направи всичко допустимо, с цел да не получи призовката за делото, описват осведомени и прецизират, че пет пъти не е откриван на домашния си адрес от разносвача на призовки. Нещо повече - два пъти, по разнообразни аргументи, Добрев не се явил в съда. Новата, трета дата, планувана от Варненския административен съд, е 9.12.2020.

На същата дата Кирил Добрев е свикан като обвиняем и по другото дело - за осъществяване на закононарушение към съпартиец, само че в Софийския областен съд, където просител е Евгений Белий. Така на 9 декември Добрев би трябвало да дава отговор за арогантното си държание по две каузи – в София и във Варна. Седмица преди този момент обаче, към момента не е ясно на кое от двете ще се яви и дали още веднъж няма да откри мотив за отсрочване на наказателните производства против него.

При всички случаи е ясно, че Кирил Добрев се пробва да попречва правораздаването, където отмъщение търсят двама негови съпартийци. Това нявява подозрения, че разделилият се с илюзията да водачества в Българска социалистическа партия подценява българския съд и евентуално има мощни терзания по отношение на невинността си – другояче би се явил с чиста съвест, разясняват членове на партията, следящи развоя на делата.

Другото не по-малко ясно е, че Добрев си самонанесе тежки репутационни вреди освен в партията, а и в общественото пространство, което го занулява въобще като състезател в политическия хоризонт, където звездата му на " глезеното дете на партията “ угасна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР