Второ и трето място спечелиха българските представители на започналите днес

...
Второ и трето място спечелиха българските представители на започналите днес
Коментари Харесай

Второ и трето място за българските атлети в първия ден на Европейските игри в Полша

Второ и трето място завоюваха българските представители на почналите през днешния ден в Полша трети Европейски игри. В отборния лекоатлетически шампионат на втора континентална дивизия Иво Балабанов се подреди втори в бягането на 3000 м с трудности. 26-годишният стаер финишира с най-хубаво персонално достижение за сезона 8:47,69 мин., пред него бе единствено първенецът Ищван Палковиц от Унгария с 8:43,82 мин.

В тройния скок европейският първенец за юноши до 18 година Лъчезар Вълчев се подреди трети с 15.57 м, победител е украинецът Владислав Шепелиев с 16.67 м.

Пето място записа Евгени Енев в овчарския скок с 5.20 м, преодолени от третия опит.

С персонално достижение за сезона Милица Мирчева се класира 7-а в бягането на 5000 м, резултатът й е 15:47,58 мин. Седмо място и за Иван Иванов на 800 м с персонален връх 1:49,33 мин.

На 400 м Дева-Мария Драгиева финишира първа в серията си с персонален връх 53,36 сек., само че в другата серия седем атлетки бягаха по-бързо от нея, което й отреди осма позиция в крайното класиране.

Останалите ни спортисти се подредиха отвън челните осмици, а през днешния ден нямахме показване в други спортове. След първия ден в атлетическия шампионат на втора дивизия България е на 10-о място с 99 т., толкоз има и Словакия, която е на девета позиция.

Утре на Европейските игри българското присъединяване продължава със стартове в лека атлетика, артистично плуване, падел и кану-каяк. Късно вечерта в Краков ще се състои и формалното разкриване, на което ще участват президентът на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР