Вторият том от поредицата си „Притаени мигове представи бившият министър

...
Вторият том от поредицата си „Притаени мигове представи бившият министър
Коментари Харесай

Георги Йорданов представи втория том от поредицата си "Притаени мигове"

Вторият том от поредицата си „ Притаени мигове " показа някогашният министър на културата Георги Йорданов. Книгата се споделя „ Откровения ". Тя към този момент е в продажба, само че в този момент бе показана и в постройката на софийската организация на Българска социалистическа партия по покана на водача на столичните социалисти Калоян Паргов.

Както и първата книга - „ Срещи ", по този начин и „ Откровения " ни среща от първо лице, през погледа на Георги Йорданов, с значими събития от историята на модерна България.

Читателите ще прочетат отчети, докладни мемоари, информации, проектозакони, решения, слова и приветствия през персоналния дневник до публикации, изявленията, реплики, филипики, есета.

 Естествено огромна част от документите в книгата са свързани с интернационалното съдействие, изключително в хуманитаристиката, в духовната област, в екологията, в спорта. Важна част от книгата е отделена на проектирането, построяването, ръководството и активността на Националния замък на културата, както и на ориста му през днешния ден.

Документ с огромна значимост в книгата е „ Девети ноември 1989 година " (Из персоналния дневник и архив). Дневникът разказва съвещанието на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия, адресирано към идния на другия ден пленум, предадено точ в точ, както и предхождащите го събития денем.

Особено завладяващ и трагичен е епизодът с договарянията, извършени от Георги Йорданов с министъра на външните работи на Турция Месут Йълмаз на 30 октомври 1989 година в Кувейт по въпросите на така наречен „ възродителен развой ", които откриват път към нормализиране на връзките сред двете страни, само че този път е затворен неразумно от новопоявилите се демократи и реформатори в партията.

Голям интерес провокира и писмото на Георги Йорданов до Андрей Луканов „ Satis, Андрей! " (15 юли 1991 година
„ Заглавието съдържателно не носи искания, самата дума „ Откровения " не е натоварена с кой знае каква емоционалност, още едно доказателство, че Георги Йорданов е безмилостен към себе си ", разгласи по време на представянето редакторът на книгата Тодор Коруев.

Самият Георги Йорданов също изясни за своите претекстове да напише книгата си.

„ Както споделя Аристотел - „ Платон ми е безценен, само че от Платон по-скъпа ми е истината ". Книгата можеше просто да се споделя „ Преживелици ". Но толкоз доста неистини и толкоз ругатни в годините на прехода, трябваше да опиша истината за тези години преди `89 година. Години, в които построихме модерна България и в които България измежду 30-те водещи страни във всички сфери ".

Георги Йорданов открехна вратата и към третия том на " Притаени мигове ". Той ще се споделя " Превратности " и скоро се чака също да влезе за щемпел.

На представянето на " Откровения " участваха видни функционери на партията като някогашния кмет на Стефан Нинов. За подпис върху книгата пък се подредиха и изявени фигури от сегашното на социалистите като зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски и депутатът Дора Янкова.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР