Вторият сезон на документалното реалити Кухня без отпадъци проследява пътуването

...
Вторият сезон на документалното реалити Кухня без отпадъци проследява пътуването
Коментари Харесай

Кухня без отпадъци с епизод от България

Вторият сезон на документалното реалити " Кухня без боклуци " наблюдава пътуването на младия еколог Диего Гарсия Вега през дванадесет европейски страни в търсене на устойчиви начинания.  Той готви дружно с едни от най-хубавите готвачи в тези страни, като се стреми да употребява хранителни останки.

По този мотив потвърдили се готвачи, като Ана Рош (Словения), Пепе Сола (Испания), Тасос Мантис (Гърция) и българинът Филип Захариев ще ни изненадат с невероятните си творения, в които нищо от употребените хранителни артикули не се изхвърля. Поредицата " Кухня без боклуци " се стреми да предава полезности за запазване на околната среда, както и да предизвиква други ползи като гений, угриженост и нововъведения. Един от революционните документални сериали на HBO MAX, които се пробва да трансформира метода, по който хората готвят, се завръща.

Втори сезон на " Кухня без боклуци ", продуциран от Beta Entertainment Spain към този момент е наличен в цяла Европа в стрийминг платформата HBO Max. Епизодите наблюдават пътешествието на  младия еколог Диего Гарсия Вега през дванадесет европейски страни. В тях той се среща с другите проблеми, свързани с питателните боклуци и самодейностите, които съществуват за справяне с разхищението на артикули. По време на пътуването си Диего се среща и с някои от най-познатите готвачи във всяка страна и подготвя ядене с тях, в което се ползва философията на нулевото разхищаване. Нов епизод ще бъде разполагаем всяка събота по HBO Max. Епизодът, отдаден на България е с присъединяване на началник Филип Захариев и ще бъде наличен за гледане на 10 декември.

Вторият сезон на това странствуване в търсене на готвачите, които най-добре схващат философията " без боклук " ( " Zero Waste " ) цели да покаже, че към този момент приготвена храна или артикули, които се считат за боклук могат да се употребяват наново. Диего и неговият екип посещават 12 европейски страни през четирите разнообразни сезона на годината: Хърватия, Гърция и Словения през лятото, Испания, Турция и Сърбия напролет, Румъния, Чехия и Словакия през есента и Финландия, Исландия и България през зимния сезон. Епизодите са обединени тематично, по отношение на сезона и съответен проблем,  обвързван с питателните боклуци. По време на пътуването си Диего Гарсия Вега, открива начинания и действия, които акцентират този проблем, само че и оферират вероятни решения. Поредицата дава видимост и публичност на планове, които са основани за разрешаване на избрани екологични проблеми и демонстрира, че в случай че всеки от нас направи дребна смяна, това може да докара до по-добър и по-устойчив свят. Чрез потапяне в кулинарния свят на основните готвачи (всички носители на награди или работили в екипи, получили звезда Мишлен), се демонстрират нови способи за преобразяване на питателните боклуци в източник на нови прекарвания, както и по какъв начин артикули могат да се употребява наново с не по-малка хранителна стойност и приятност. Посланието, което " Кухня без боклуци " насочва, стартира да отеква по целия свят. Пример е испанското държавно управление, което настоя за първия закон против разхищението на храна. Този закон предизвиква дейности за отбягване на загубата на храна по цялата хранителна верига, от прибирането на реколтата до нейната консумация. Промяната стартира да се усеща, само че към момента има дълъг път, с цел да се разгърне световно. Според публични данни Европейски Съюз изхвърля 87,6 милиона тона храна всяка година.

Целта е ясна: това да стане 0. В своята работа, водещият на поредицата, Диего, изследва агроекологичния преход. Той работи в международен мащаб по тематики, свързани с опазването на околната среда и устойчивостта. През годините, в които живее в Лондон, той основава Zero Food Waste UCL, самодейност, в която дружно с десетки доброволци събира хранителни боклуци от университета си, които по-късно разпределят в подслон за бездомни дами.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР