Вторият поставен Григор Димитров започна успешно участието си на турнира

...
Вторият поставен Григор Димитров започна успешно участието си на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров е във втория кръг в Лондон

Вторият подложен Григор Димитров стартира сполучливо присъединяване си на шампионата на трева в „ Куинс клъб “ в Лондон, който е от категория „ АТР 500 “.

Българинът преодоля босненския тенисист Дамир Джумхур с 6:3, 6:7(4), 6:3 в двучасов дуел на централния корт.

Григор стигна до точка за пробив в четвъртия гейм и го реализира неотложно с прекрасен минаващ удар по диагонала, с цел да поведе с 3:1. В идващия Джумхур поведе с 40:0, само че българинът отрази заплахата и приключи играта с ас. Димитров можеше да направи и втори брейк в шестия гейм, само че противникът му съумя да се измъкне. При 5:3 27-годишният хасковлия сервираше за продобиване на частта. Гришо поведе с 40:0 и осъществя още първата опция с печеливш удар от форхенд.

В откриващия гейм на втората част Димитров пропиля цели осем точки за пробив. Неизбежното обаче се случи в третия гейм и Григор проби за 2:1. След двойна неточност на българина Джумхур върна брейка за 3:3. В десетия гейм Димитров трябваше да избавя сетбол и го направи с отличен първи сервис.

Стигна се до тайбрек. При 6:4 точки Джумхур имаше два нови сетбола и осъществя още първия след форхенд в навън на българина.

Босненецът стартира с пробив третия сет. Григор реагира на часа и го върна, също на нула. В осмия гейм хасковлията поведе с 40:15 при сервис на противника, само че не съумя да пробие. При третата опция Джумхур направи двойна неточност. Веднага по-късно международният №5 Димитров сервираше за успеха. Той поведе с 40:15 и осъществя първия мачбол с деветия си ас.

Следващият противник на Димитров се дефинира в днешния мач сред Новак Джокович от Сърбия и квалификанта Джон Милман от Австралия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР