Вторият по големина синдикат в България - КТ Подкрепа, адмирира

...
Вторият по големина синдикат в България - КТ Подкрепа, адмирира
Коментари Харесай

Хубаво е да се вдигат пенсии, но Димитър Манолов иска да става разумно

Вторият по величина профсъюз в България - КТ " Подкрепа ", адмирира нарастването на пенсиите - един от крайъгълните камъни в програмата на новото държавно управление. Въпросното нарастване обаче следва да се случва по явен принцип и с ясни правила, сподели пред БТВ синдикалният водач Димитър Манолов.

От една страна е хубаво, че пенсиите се усилват като безусловно число, само че от друга е неприятно, тъй като това не се случва предвид на осигурителния принос на хората - кой какъв брой е вкарвал като осигуровки в системата, счита той.

В момента като така наречен тези пари няма по какъв начин да обезпечат естествен живот на който и да било. Идентична обаче, споделя Манолов, била обстановката на Запад, където хората без стаж също не получавали съответна за стандарта сума, въпреки и по-висока. " Там е същата работа. И там - не си ли се трудил, не си ли се осигурявал, е същата работа. "
 Преизчисляване на пенсиите с Бюджет 2022 няма да има
Преизчисляване на пенсиите с Бюджет 2022 няма да има

Хасан Адемов желае да се прави разлика сред преизчисляване, актуализация и осъвременяване

Ако човек се е трудил съзнателно близо 40 години, само че се е осигурявал на минимума,, пресметна Манолов. " Общият приход остава съвсем същият с малко нарастване. Увеличението е хубава работа, само че би трябвало да се прави рационално - има ограничавания на оптималните пенсии, където не може да се откри решение поради това, че няма консенсус за оптималния застрахователен приход. "

" Разум щеше да бъде проявен, в случай че всички пенсии бяха увеличени с тези 20%, с които бяха увеличени минималните пенсии. Но това е сложна работа ", добави Манолов.

Синдикатите показват съществено терзание и от галопиращите цени във всеки един проект. Никой няма точни данни за инфлацията, както и съответни прогнози с какъв брой ще се покачат енергоизточниците , сподели ръководителят на КТ " Подкрепа ". " Всички го усещаме по джоба си. Няма обаче точни прогнози. Могат да се появят някакви звездобройци, които да ви кажат някакви данни, а след няколко месеца нямат даже доблестта да се извинят, а стартират да приказват нещо друго. "
 Васил Велев: Бюджетът ни изуми с минималната пенсия
Васил Велев: Бюджетът ни изуми с минималната пенсия

От АИКБ са срещу нарастването й
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР