Вторият нападател над българина Християн Пендиков в Охрид Борче Ангелов

...
Вторият нападател над българина Християн Пендиков в Охрид Борче Ангелов
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Биячите на Християн Пендиков чакат условни присъди?

Вторият нападател над българина Християн Пендиков в Охрид Борче Ангелов към този момент е с обвинителен акт за нанасяне на тежка телесна щета. Той ще бъде съден наедно с Илия Спасески, който пръв бе арестуван за закононарушението. Това разгласи пред Lupa.bg ръководителят на фондация " Македония " Виктор Стоянов. 



Борче Ангелов

По негова информация Борче Ангелов няма мярка за неотклонение, само че има възбрана да напуща страната.



Християн Пендиков

Припомняме, че секретарят на съдружие " Цар Борис Трети " Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден по-късно беше превозен с държавния аероплан " Фалкон " за лекуване в България. Тогава бе хванат единствено Илия Спасески и пуснат след 30 дни. Месец след побоя Борче Ангелов самичък отиде да се съобщи. 

Делото против двамата биячи бе планувано за февруари. Оттогава до момента то е отлагано четири пъти. 

" Прокурорите в Охрид си правят съзнателно работата, обвинителният акт на Илия и Борче е правилно написан, съдиите като че ли обаче им симпатизират. Делото го отсрочват без основни аргументи ", разяснява Стоянов. 

През февруари процесът не съумя да започва, защото бранителят на Спасески съобщи, че не се е срещнал с здравната документи от ВМА за Християн Пендиков. Димитрия Чобески напусна съвещанието на съда в Охрид. Обвиняемият Илия Спасески съобщи, че не желае съвещанието да продължи без неговата отбрана.

През юли делото още веднъж бе отсрочено, защото Илия Спасески не се яви в съда поради заболяване. В болничния лист написа, че е получил тромбофлебит. Според българи в РСМ диагнозата му е подправена и му е сложена, с цел да се протака делото му.

През септември процесът не съумя да продължи поради стачка в работещите в правосъдната администрация в Северна Македония. Адвокатът на Спасески пристигна до съда, само че не влезе в залата с обяснението, че поддържа митинга на правосъдната администрация. 

На 26 октомври е планувана идната дата за делото. Тогава се чака да бъдат разпитани очевидци, в случай че не се откри нова причина за отсрочване на съвещанието. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР