Вторите парламентарни избори в България за последните три месеца не

...
Вторите парламентарни избори в България за последните три месеца не
Коментари Харесай

Чуждестранните меди за изборите у нас: Без ясен победител

Вторите парламентарни избори в България за последните три месеца не излъчиха явен победител, разяснява организация Ройтерс.

" Резултатите отразяват дълбоките разделения в най-бедната страна от Европейския съюз по отношение на наследството от ръководството на Бойко Борисов през последните 10 години ", написа още организацията.

Много хора гласоподаваха за антисистемните или антикорупционните партии с готовност за по-решителна битка против корупцията, обвинявайки Борисов, че си е затварял очите или даже е подкрепял олигарси. ГЕРБ обаче продължава да има социална поддръжка поради напъните за модернизиране на рушащата се инфраструктура и пътната мрежа и за повишение заплащането в държавния бранш, отбелязва Ройтерс.

Без явен победител на изборите. Резултатите потапят балканската страна в още по-дълбока неустановеност след предходния избор през април, който не излъчи ръководещо болшинство, написа американското издание " Политико " . Медията се пита дали тези избори възвестяват края на една епоха или вещаят нови паники. " Политико " цитира анализатори, които споделят, че е малко евентуално някогашният министър председател Бойко Борисов да се върне на власт, само че предвиждат, че идващото държавно управление може да е несигурно и кратковременно.

Германското държавно радио и телевизия " Дойче веле " написа на уеб страницата си, че десноцентристката партия ГЕРБ и антисистемният й конкурент Има Такъв Народ, ръководен от телевизионния водещ, трансформирал се в политик, Слави Трифонов са един до друг в изследванията. Вторите за три месеца парламентарни избори в България още веднъж не излъчиха явен победител, отбелязва медията и цитира анализатори, че възможностите на ГЕРБ да образува ново държавно управление са оскъдни.

Изборите в България възвестяват парализа, предвижда английският всекидневник " Файненшъл таймс " . Изданието отбелязва, че това се дължи на обстоятелството, че протестните партии не са съумели да завоюват дружно болшинство.

Певецът Слави печели парламентарните избори в България, извежда в заглавие френският вестник " Монд ". Изданието написа, че българският артист звезда и някогашен ефирен водещ е съумял да направи това без или съвсем без да води предизборна акция.

Загубата на Бойко Борисов обаче оставят след себе си в България един раздробен както в никакъв случай до момента политически пейзаж, на фона на рекордно ниска изборна интензивност, в който няма да е елементарно да бъде образувана ръководеща коалиция, предвижда " Монд ".

Швейцарският вестник " Тан " написа, че " популистката партия на Слави Трифонов прави пробив ". Изданието цитира думите на водача на " популистката партия " Има Такъв Народ, че е време за дотъкмяване на започнатата задача " да се промени напълно модела на ръководство ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР