Втори ваксинационен пункт срещу COVID-19 заработи в столичното метро. Той

...
Втори ваксинационен пункт срещу COVID-19 заработи в столичното метро. Той
Коментари Харесай

Ваксинация в метрото: Втори пункт отвори врати под земята

Втори имунизационен пункт против COVID-19 проработи в столичното метро. Той се намира на връзката сред метростанциите „ СУ „ Св. Климент Охридски “ и „ Орлов мост “ и е проведен от Столична община и „ Метрополитен “.

Изнесеният кабинет работи всеки работен ден от 14 до 19 ч.

„ Има интерес, хората се изчакват. Надявам се и в бъдеще да вървят по този начин нещата. Това е втори пункт, проведен на метростанция в столицата. Има и други пунктове, които са отворени за имунизиране на всички искащи “, уточни доктор Моника Чеуз, шеф на Дирекция „ Здравеопазване “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

По думите ѝ идващите нямат страхове, не показват терзания. „ Това са хора, които са стимулирани и идват да се имунизират за предварителна защита за своето здраве и това на околните си “, уточни още тя.

На място се правят нужните прегледи на искащите имунизация, а те попълнят документи за осведомено единодушие.

Снимка: БГНЕС

Над 20 хиляди души са имунизираните, минали през мобилните пунктове, които общината провежда навън и в моловете всяка събота и неделя, което прави по към хиляда души седмично.

В 9-те ДКЦ, където също се прави имунизация и се вършат бързи антигенни проби, са минали над 25 хиляди души, регистрира още доктор Моника Чеуз.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР