Втори протестиращ е с повдигнато обвинение заради инцидента на кръстовището

...
Втори протестиращ е с повдигнато обвинение заради инцидента на кръстовището
Коментари Харесай

Втори протестиращ е с обвинение заради инцидента на кръстовището на Ситняково

Втори протестиращ е с повдигнато обвиняване поради случая на кръстовището на Ситняково в София, при който бяха счупени прозорци и фарове на автомобила на жена, която опита да мине през блокадата дружно с двете си деца и брачна половинка си.

По-рано адвокатката на единия от тях - 25-годишния Георги Георгиев, заяви, че той е упрекнат в безчинство и разваляне на непозната движима движимост по време на напрежението пред румънското посолство.

Прокуратурата обаче посочи, че притеглен като обвинен е още един мъж с букви С.А., на 32 година, който е упрекнат единствено за безчинство.

От Софийската районна прокуратура прецизираха, че Георгиев скачал по предния похлупак на колата и удрял с ръце предното стъкло, вследствие на което го счупил.

" Повдигнато му е обвиняване за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост - попречил на Е. М. (шофьорката - б.р.) да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния похлупак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., тъй като не е изразила единодушие с дейностите на протестиращите, като дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила ", оповестяват през днешния ден от СРП и прецизират, че Георгиев е упрекнат и в разваляне на непозната движима движимост.

Георгиев, който е готвач, е с чисто правосъдно минало. Той е арестуван за 72 часа и прокуратурата ще желае от съда да му наложи непрекъснат арест.

Другият забъркан в случая пък е упрекнат за това, че е блъскал по колата на дамата и изкъртил с ръце задната регистрационна табела, като направил тези дейности пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка. Той също е чисто правосъдно минало и освободен от ареста против гаранция от 500 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР