Втори пореден ден продължават протестите и блокадите на пътните фирми

...
Втори пореден ден продължават протестите и блокадите на пътните фирми
Коментари Харесай

Втори ден продължават протестите и блокадите на пътните фирми в цялата страна

Втори следващ ден не престават митингите и блокадите на пътните компании в цялата страна. В столицата демонстрациите започнаха в 9 часа на две разнообразни местоположения – на Околовръстния път и пред Народното събрание. Протести ще се проведат още във Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Монтана.

От компаниите упорстват да им бъдат изплатени парите за към този момент осъществени от тях поправки. Искат и отсега нататък сходни проблеми да се вземат решение не от Народното събрание, а от Министерския съвет.

Като мотив показват анулирано съвещание на Регионалната комисия в Парламента, на което депутатите е трябвало да вземат решение по какъв начин да се изплатят парите. Според Стефан Чайков при сегашните условия реалистично е да бъде признато изменението в закона за публичните поръчки, което да позволи на идващия Министерски съвет да одобри методиката за индексация и да се спасят редица строителни обекти. Под риск са сложени близо 10 милиарда лв..

На Автомагистрала " Марица " в Хасковско пътните строители не престават да показват недоволството си, само че към този момент на цели три точки. Освен на пътя Хасково-Димитровград, на двете места на Автомагистрала " Марица " - при пътен възел Симеоновград и при пътен възел Харманли. Според протестиращите разширението се дължи на неналичието на реакция у ръководещите. Движението няма да бъде напълно спирано, а единствено забавено.

Тежкотоварна техника потегли по пътя към Бургас и съществено затрудни придвижването. " Имаме да получаваме още 14 милиона лв. за Автомагистрала " Тракия ". Ние сме си изработили тези пари. Настояваме и за незабавна индексация на парите в строителството. Защото сега изпълняваме поръчки по контракти на остарели цени, а всички материали и първични материали са двойно поскъпнали ", съобщи Атанас Пехливанов от " Автомагистрали - Черно море ".

Автомагистрала " Струма " стачкуващите също се събират на митинг. Днес хората са се събрали без тежкотоварните си машини и ще стачкуват пешеходно. Те приканват да им бъдат изплатени законно направените средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР