Втори мирен протест в подкрепа на жертвите от домашно насилие

...
Втори мирен протест в подкрепа на жертвите от домашно насилие
Коментари Харесай

Във Видин отново излизат на протест срещу насилието

Втори кротичък митинг в поддръжка на жертвите от домашно принуждение и претенции за смяна в работата на институциите ще се организира през днешния ден във Видин.
" Градът става част от Националния митинг против насилието. Въвеждане на политики за предварителна защита, поддръжка и протекция на дамите, потърпевши от принуждение, улеснен достъп на потърпевшите до правораздаване и спешни центрове за пострадалите - това са единствено част от промените, за които ще упорстват поданици на Видин ", изясни един от уредниците на митинга Марта Абушинова.
" Искаме промени в правосъдната система и по-сурови санкции, тъй като не може да продължава по този начин. До каквато информация се добрах, прочетох нещо от сорта на санкция до хиляда лв. и към две години затвор и ми се коства доста малко. И времето, и парите ми се костват малко като наказване, може да не съм схванала последната информация, само че по този начин или другояче ще подкрепим митинга, който ще бъде в страната и хора, които би трябвало да се занимават към този момент да предадат информацията. Мен никой не ме пита персонално дали ми се коства малко или доста времето, което ще прекарат в пандиза, само че това, което разбрах, не ми се коства заслужено и по тази причина отново сме на митинг. Дори и да не се съберат толкоз хора, откакто се вършат митинги в толкоз доста градове, не мисля че ще останат по този начин нещата. Все отново народните представители са там, с цел да показват нашите претенции ", добави тя.
Припомняме, че на предходния кротичък митинг против насилието във Видин се включиха стотици поданици. Своето неодобрение, претенции за обективни санкции и промени в закона, видинчани ще изразят през днешния ден от 18 часа, пред Съдебната палата в града. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР