Втори министър-председател на Израел На 9 Ноември 1952г, след смъртта на

...
Втори министър-председател на Израел
На 9 Ноември 1952г, след смъртта на
Коментари Харесай

5 неща за Айнщайн, които не знаете

Втори министър-председател на Израел

На 9 Ноември 1952г, след гибелта на първия президент на Израел, Айнщайн получава предложение да заеме поста на министър-председател от държавното управление, само че той отхвърля, тъй като сметнал, че е прекомерно остарял и некомпетентен за длъжността. Израел насочат предлагането си към Айнщайн, тъй като той бил евреин и много прочут и почитан измежду евреите.

Никога не е носил чорапи

Колкото и да е необичайно, това е истина. Айнщаин в никакъв случай не е носил чорапи, тъй като те постоянно се късали, пък и за какво да носиш и обувки и чорапи, като може единствено обувки?

Изобретил е ледник

Повечето хора считат, че Айнщайн е бил единствено научен академик, само че малко на брой знаят, че е имал много на практика познания в науката. След като написва известната си доктрина на относителността, Айнщайн изобретил ледник, само че изобретението по този начин и не влезнало в приложимост, защото се появила по-нова технология.

Имал е противозаконна щерка

Според последните изследвания, Айнщайн имал интимна връзка с Милева Марич в края на 1890-те. Точно преди сватбата им, Милева забременяла и двамата решили да скрият противозаконната си дъщеричка и се оженили година по-късно.

Не се знае какво тъкмо е станало с щерка му, само че се счита, че тя или е умряла след боледуване от скарлатина, или се е излекувала и е дадена за осиновяване.

Провалил се е на изпитите

Всеобщо разбиране е, че хората, които се провалят в учебно заведение не са интелигентни. Албърт Айнщайн не съумял да премине кандидатстудентски тест в ранните си години, само че е станал извънреден академик, което е доказателство, че неуспехите в учебно заведение не всеки път значат неуспехи и в живота.

Източник: blindloop.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР