Втори кръг от преговори, насочени към прекратяване на атаката на

...
Втори кръг от преговори, насочени към прекратяване на атаката на
Коментари Харесай

Руски официални лица след преговорите: Можем да набележим общи позиции с Украйна

Втори кръг от договаряния, ориентирани към преустановяване на офанзивата на Русия против Украйна, се чака да се организира, откакто първата среща завърши без резолюция, предава Дейли Мейл.

Първият набор от договаряния, които се организираха в Беларус в понеделник следобяд, приключиха с рецензия на Киев за разрушителните процеси в Русия.

Член на украинската делегация през днешния ден сподели, че полемиките, които лишиха пет часа, са били сложни и съветската страна е била пристрастна.

Президентският консултант Михайло Подоляк написа в Туитър: „ Руската страна, за жалост, към момента има доста предубедена позиция за разрушителните процеси, които стартира.

Междувременно съветски публични лица споделиха: „ Идентифицирахме избрани точки, от които можем да предвидим общи позиции “.

Украинският президент Владимир Зеленски по-рано призна, че не е убеден в позитивното решение, добавяйки, че дължи на народа си най-малко да се опита да се ангажира.

Нов кръг от договаряния следва да се организира в идващите дни, съгласно асистент на съветския президент Владимир Путин.

„ Следващата среща ще се състои в околните дни на полско-беларуската граница, има съглашение за това “, сподели Медински.

Украйна уточни, че ще изиска преустановяване на огъня и цялостно евакуиране на съветските сили, само че Москва остана безмълвна за това до какво ще доведат договарянията, извършени по обяд в Гомел в Югоизточна Беларус.

Колони от беларуски военни транспортни средства бяха видяни през днешния ден да се насочват на изток от югозападната част на страната в подготовка за присъединение към нашествието в Украйна.

Някои наблюдаващи предизвестиха, че договарянията могат да бъдат предлог за Москва да ускори офанзивите си против Украйна, в случай че формалните лица на Киев откажат съветските претенции. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР