Втори ден продължават сраженията в Газа, които бяха възобновени след

...
Втори ден продължават сраженията в Газа, които бяха възобновени след
Коментари Харесай

След примирието: Втори ден сражения в Газа

Втори ден не престават сраженията в Газа, които бяха обновени след приключването на седемдневното помирение сред Израел и " Хамас ". Ръководеното от групировката здравно министерство в линията Газа твърди, че единствено през вчерашния ден са починали над 170 души.

Израелската войска съобщи, че е нанесла удари по " повече от 200 терористични цели " в линията Газа. Изстреляни са били и ракети към Израел. " Хамас " и Израел взаимно си насочиха обвинявания в нарушение на съглашението за помирение. Междувременно, като се базира на собствен източник, Би Би Си заяви, че договарянията за прекратяването на огъня, които се организират в Катар, са се провалили.

Израелската войска е удостоверила гибелта на още шестима заложници в Ивицата Газа и е уведомила техните фамилии. Експертен комитет е открил гибелта на взетите в плен, след следствие и въз основата на разследваща информация, сподели представителят на израелските сили Даниел Хагари. Според формалната израелска статистика в плен на " Хамас " към момента се намират 136 заложници, измежду които 17 деца и дами, отвлечени от израелска територия при нападението на 7 октомври. Съобщено беше също, че хората, укриващи се в някои региони на южната част на Газа, са получили листовки от израелската войска с апел да изоставен мястото и да се насочат още по на юг към Рафах, покрай границата с Египет, написа БНР.

От Организация на обединените нации предизвестиха, че боевете ще влошат още повече извънредно тежката филантропична конюнктура. Същевременно организацията разгласи, че ще размени филантропичния си координатор за палестинските територии Лин Хейстингс,  откакто Израел отхвърли да възобнови визата ѝ. Родената в Канада Хейстингс е и заместител координатор по мирния развой в района. Тя беше подложена на рецензии в обществените мрежи от страна на Тел Авив за липса на обективност. По-рано от израелското външно министерство обявиха, че са изгубили доверие в координатора поради продължаващото й безмълвие във връзка отговорността на Хамас за нападението на 7 октомври. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР