Втори ден от посещението на американския помощник-държавен секретар Карън Донфрид

...
Втори ден от посещението на американския помощник-държавен секретар Карън Донфрид
Коментари Харесай

Донфрид: САЩ протяга ръка на България в момент, в който Русия затръшна вратите си пред нея


Втори ден от визитата на американския помощник-държавен секретар Карън Донфрид в София.

" Ние протягаме ръка на България сега, в който Русия затръшна вратите си пред нея “, сподели тя по време на среща с държавното управление и представители на Американската комерсиална камара у нас.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV


По време на нея министър председателят Кирил Петков съобщи, че след едностранното преустановяване на контракта за синьо гориво от страна на „ Газпром “ към България през последните три седмици страната ни е посочила, че може да има действителна диверсификация на газ у нас.

Помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид уточни, че би трябвало да има гаранции, че никой в никакъв случай не може да слага нито една страна, която е съдружник на Щатите, под енергийно изнудване.

„ Това, което сега имаме, е невиждана рецесия, която всички знаем и когато бях в Украйна го видях в първо лице. Видях действителни ракети да прелитат над българската делегация и се взривиха в жилищна постройка на към 500 метра от нас. Едно е да го виждаме по малкия екран, друго е да го видите напълно действително пред вас, когато почтени хора умират поради експанзията на един деспот “, сподели на срещата Кирил Петков.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV


„ Ние влязохме с обещанието за антикорупция. Това, което не знаех, е, че антикорупцията в действителност е и ограничение на непознати въздействия върху България и по навръх въздействие от Русия. Нашата огромна задача е да продължим борбата против антикорупцията, тъй като тя се оказа по огромна от националната борба “, съобщи още министър председателят.

„ Изминаха повече от три месеца от дейностите на Путин, с които той стартира тази брутална война. Неговите дейности доведоха до разселване на милиони хора. Благодарим на напъните на България, която с отворени прегръдки дава техническа и филантропична поддръжка на Украйна. Ние протягаме ръка на България в миг, в който Русия затръшна вратите си пред нея “, съобщи Карън Донфрид.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV


Пред американския бизнес и представителите на българското държавно управление министър-председателят Кирил Петков разяснява и енергийната тактика на България в подтекста на зелената договорка, а по-рано помощник-държавният секретар на Съединени американски щати се срещна и с президента Румен Радев.

А какво още сподели министър председателят Кирил Петков на срещата във връзка с американските вложения у нас - четете на.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР