Втори ден блокаж на работата на парламента. Този път ГЕРБ-

...
Втори ден блокаж на работата на парламента. Този път ГЕРБ-
Коментари Харесай

Втори ден работата на парламента е блокирана

Втори ден блокаж на работата на Народното събрание. Този път ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, ПП-ДБ и Движение за права и свободи не се появиха в пленарната зала.

Регистрираха едвам 68 национални показали - от БСП, " Възраждане " и " ИТН ". Председателят Росен Желязков направи два опита за регистрация, само че и при двата кворум не се събра.

 

Късно следобед през вчерашния ден стана ясно, че в деловодството на Народното събрание е импортиран план на решение, днешното съвещание да бъде отсрочено, а депутатите да заседават в понеделник и вторник изключително. Предложението е подписано от Кирил Петков, Делян Пеевски и Бойко Борисов.

Вчера депутати от  " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ блокираха трибуната и провалиха заседанието на Народното заседание.

Основният мотив на левицата и " Възраждане ", е че  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са позволили безвластие в центъра на София с премахването на Паметника на Съветската войска. От Има Такъв Народ пък акцентираха като аргумент , че измененията в Конституцията са противозаконни.

Заложените доходи в бюджета  са 24,3 милиарда лева Предвидено е повишение на минималната заплата, както и нарастване на оптималния застрахователен предел на 3750 лева Покачване има и при минималната пенсия. Окончателно би трябвало да се гласува  предложението на Българска социалистическа партия компенсацията за втората година на майчинството да се приравни с минималната работна заплата

Без смяна остава минималното обезщетение за безработица - 18 лева дневно.  С 1,1 милиарда лв. повече са плануваните пари за здраве.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР