Втори български гражданин е в неизвестност след земетресенията в Турция,

...
Втори български гражданин е в неизвестност след земетресенията в Турция,
Коментари Харесай

Втори български гражданин е в неизвестност след земетресенията в Турция

Втори български жител е в неопределеност след земетресенията в Турция, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерството на външните работи (МВнР).

В Ситуационния център на Министерство на външните работи е получен сигнал за намиращ се в неопределеност различен български жител, който хипотетично се е намирал в гр. Антакия, осведомят от министерството.

Посолството на България в Анкара е подало сигнал към Председателството за ръководство на бедствия и изключителни обстановки. Понастоящем турската страна не разполага с информация за лицето.

Спасителите в Турция и Сирия се борят с ледения мраз в конкуренция с времето, с цел да намерят оживели под постройките, сринати със земята от земетресението, при което починаха повече от 6 200 души.

Броени часове след пагубното земетресение в Турция и Сирия упованията са броят на починалите да нарасне, издирвателно-спасителните интервенции не престават, като съгласно управляващите на двете страни има доста хора, блокирани и затрупани под руините. Близки и другари се събират край разрушените здания с вяра да бъдат открити живи хора.

„ Тук сме от 5 сутринта. Надяваме се с божията воля да получим положителни вести ", споделя един от мъжете.

„ Първоначално изпаднахме в потрес. Отне ни 10-15 минути, с цел да се осъзнаем. След това се обадихме на околните ни. Бяхме нервни и уплашени. С някои към момента не можем да се свържем ", споделя различен.

„ Мислим и за другите фамилии. Те също бяха хванати в капан под руините. Могат ли да дишат? Гладни ли са? Жадни ли са? Живи ли са, или са умрели? Имаме право да знаем тези неща. Власите би трябвало да дойдат и да се погрижат за това ", на мнение е жена от събралите се на помощ.

„ Под руините са фамилиите ни, екипите пробват да ги спасят. Международната общественост да направи нещо – да ни поддържа в това злополучие. Имаме потребност от помощ ", споделя мъж.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР